Rasmus Ristolainen muistelee tuoreessa Kimanttia-podcastin jaksossa aikaansa Buffalo Sabresin riveissä, jossa haaveet pudotuspelipaikasta kaatuivat vuosi toisensa jälkeen.

Nykyisin Philadelphia Flyersin pakistossa luutiva Ristolainen lataa suorat sanat Sabresin ajoista.

– Mun ekoina vuosina meidän materiaali ei ollut niin laaja ja muutenkin se toiminta oli aikamoista puuhastelua. Myöhemmin meillä alkoi olla paperilla tosi kilpailukykyinen joukkue. Vaikea sanoa yhtä syytä, minkä takia me ei sitten saatu ulosmitattua kaikkea. Joka vuosi sama juttu.

Sabres aloitti monesti kauden hyvin, mutta loppukauden romahdus vei aina saumat pudotuspelipaikkaan.

– Mun mielestä joku syksy tai jopa jouluna joku laitto mulle jonkun arvion, että mahdollisuudet pleijareihin olisi 90 prosenttia. Se oli kun ois laittanut nuppineulan ilmapalloon.

Ristolainen nostaa esille myös yhden syyn siihen, miksei mm. NHL:n ykkösvaraus Rasmus Dahlin ole noussut sille tasolle, mitä mieheltä aiemmin odotettiin.

– Sanoisin, että se pakkien valmennus ei ehkä ollut ihan semmoista, mitä nuori joukkue ja varsinkin puolustajat olisivat tarvinneet. Se olisi tärkeää varsinkin uran alkuvaiheessa. Se treenaaminen ei ehkä ollut sillä tasolla, millä kuuluisi, turkulaispuolustaja paljastaa ja nostaa yhdeksi ongelmaksi jatkuvasti vaihtuneen valmennuksen.

– Se on tosi vaikea rakentaa mihinkään, kun joka kauden jälkeen on uudet julisteet seinillä ja uudet sloganit ja uudet t-paidat. Sitten kun ne oikeesti vaihtuu joka vuosi niin oikein vituttaa ne uudet jutut, Ristolainen tylyttää Sabresin filosofiaa.

Voit kuunnella Ristolaisen vierailun kokonaisuudessaan täältä.