St. Louis Bluesin suomalaismaalivahti Ville Hussoa punnittiin lauantaiyönä taas kovasti, kun hänet komennettiin maalille Edmonton Oilersia vastaan avauserässä öljypaitojen armottoman pyörityksen aikaan.

Oilers meni Connor McDavidin maalilla jo 4-1-johtoon ajassa 13.30, jolloin Jordan Binningtonin otettiin pois maalilta. Nuorten maailmanmestari luisteli maalille, ja sen jälkeen Blues venyi hurjaan kiriin.

Joukkue kiri jatkoajalle, mutta McDavidin yön toinen maali piti isomman pistepotin Oilersilla luvuin 6-5. Silti Husson iltapuhde oli mainio, kun se auttoi nuottipaidat edes yhteen pisteeseen. Husso torjui 25 kutia 27 laukauksesta, ja torjuntaprosentti jäi mainioihin lukemiin 92,59.

Bluesin maalivahtiasetelma on kiehtova, sillä sekä Husso (92,3) että Binnington (90,1) ovat pelanneet kolmisenkymmentä matsia. Tolppien välissä on lisäksi nähty kaikkiaan muutamissa matseissa Charlie Lindgren, Joel Hofer ja Jon Gillies.

Toimittaja Dave Cokin antoi Binningtonista hurjan arvion. Hän on kuulemma pahasti hutera kakkosvahti.

Dave Cokin

@davecokin
Good move by Berube yanking Binnington. Husso played great again and Blues get at least one point. Binny strictly a shaky backup right now.

Bluesilla pullat ovat uunissa hyvin, kun se miehittä keskisessä divisioonassa kolmatta sijaa.