Nashville Predatorsin sveitsiläispuolustaja ja joukkueen kapteenina toimiva Roman Josi on parhaillaan aivan tajuttoman kovassa iskussa. Hän on tehtaillut tämän kauden 60 pelaamaansa otteluun tehopisteet 17+58=75. Mies on pakkien pistepörssin kärjessä ja koko NHL:n pistepörssissä hän on noussut jo sijalle kahdeksan.

Predators voitti edellisessä ottelussaan Toronto Maple Leafsin lukemin 6-3. Tuossa ottelussa Josi saalisti kolme syöttöpistettä. Hän on tehtaillut nyt neljään peräkkäiseen otteluunsa vähintään kolme tehopistettä. Yhteensä neljästä viime ottelusta on kasassa uskomattomat pisteet 2+11.

Josi on vasta NHL:n historian toinen puolustaja, joka onnistuu tekemään vähintään kolme pistettä neljässä ottelussa peräkkäin. Aiemmin samaan on pystynyt vain legendaarinen Bobby Orr kaudella 1970-71. Hän venytti tuolloin kyseisen putken kaikkiaan kuuden ottelun mittaiseksi.

Kaikkiaan 31-vuotias Josi viilettää parhaillaan yhdeksän ottelun pisteputkessa, jonka aikana ovat syntyneet käsittämättömät tehopisteet 3+19=22.

NHL Public Relations

@PR_NHL
4⃣ straight 3+ point games for Roman Josi. Is he on fire Orr.... 🔥

Josi (17-58—75 in 60 GP) is on pace to become the sixth different defenseman in NHL history to record a 100-point season and the first since Brian Leetch in 1991-92. #NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…