NHL:n kevään siirtoikkuna sulkeutuu Suomen aikaa maanantaina 21. maaliskuuta. Tällä hetkellä huhuja liikkuu todella paljon.

Yksi hieman huhuissa mukana ollut pelaaja on Columbus Blue Jacketsin Patrik Laine, mutta voisiko NHL-seura luopua suomalaistähdestään?

Laine on tehojen valossa tällä kaudella pelannut aivan eri tasolla kuin vuosi sitten ja tehtaillut pisteitä tasaiseen tahtiin – pois lukien toki loukkaantumisjakso loppuvuodesta. Kaikki eivät ole kuitenkaan edelleenkään vakuuttuneita Laineen kokonaisvaltaisesta hyödystä joukkueelle ja parikin asiaa saattaa puhua sen puolesta, että Laineen pelit Columbuksessa saattavat olla piankin pelattu.

Yksi asia on se mitä kaukalon ja itse hallinkin ulkopuolella tapahtuu. Laine on päässyt otsikoihin kauniisti sanoen värikkäällä pukeutumisellaan. Jääkiekon maailma – NHL:ssä vielä korostuneesti – ei välttämättä ota tällaista koreilua vastaan pelkästään riemusta kiljuen ja tämä tuskin on ainakaan vahvistanut Laineen asemaa ”yhtenä meistä”.

Toinen asia näkyi puolestaan selkeästi kaukalon puolella. Viime viikonlopun ottelussa Minnesotaa vastaan Wildin ruotsalaispuolustaja Jonas Brodin pyrki pysäyttämään Lainetta puolirikollisin ottein ja seurauksena Laine poistui kaukalosta irvistellen pukukoppiin saakka. Ja sen seurauksena… ei mitään. Jos kyse olisi todella sellaisesta kaikkien arvostamasta joukkueen supertähdestä, joksi Laine on jollain tahoilla nostettu, olisi reaktio ollut taattu. NHL:ssä joukkueen tähtipelaajaa ei kolhita seuraamuksetta, mutta Laineen tapauksessa ei nähty edes minkäänlaista reaktiota vaihtopenkiltä.

Tämä ei tietysti välttämättä tarkoita sitä, että Columbus olisi ehdoin tahdoin kaupittelemassa Lainetta mihinkään. Jos kuitenkin joku seura osoittaa kiinnostusta, saattaa Columbuksen GM Jarmo Kekäläinen kuunnella trendikkäästi sanottuna herkällä korvalla.

Vetoyhtiö NordicBet arvioi Laineen treidin tässä vaiheessa suhteellisen epätodennäköiseksi, mutta ei tyystin mahdottomaksi. Mikäli kauppa ennen siirtorajan umpeutumista toteutuu, on tarjolla kerroin 6.00.

Lähde: NordicBetin tiedote