Montreal Canadiensin käyrä on näyttänyt Stanley Cupin finaaleihin päättyneen viime kauden jälkeen rajusti alaviistoon.

NHL:n jumbopaikalla majaileva Habs nappasi keskiviikon vastaisena yönä viimein ensimmäisen voittonsa tämän vuoden puolella sen haettua 3-5-voitollaan vieraspisteet Dallas Starsilta.

Canadiensin kausi on ollut voitosta huolimatta sanalla sanoen karmaiseva. Joukkue nappasi ennen Dallas-voittoaan vain yhden voiton edellisen 50 päivän aikana. Tappioita samalla aikavälillä kertyi tilastoihin 13 kappaletta. Joukkue on kerännyt viime kevään pudotuspelien Vegas-voittonsa jälkeen vain kahdeksan voittoa. Canadiens on pelannut tällä kaudella 38 ottelua.

Montrealin tuskaisessa kaudessa on tosin myös pieni hopeareunus. NHL:n jumbopaikalla majaileva joukkue on nykymenolla ennakkosuosikki tulevan kesän varaustilaisuuden ykkössijalle. Tämä taas mahdollistaisi sen, että seura pääsisi varaamaan riveihinsä tämän vuoden NHL Draftin suurimman superlupauksen, kanadalaisen keskushyökkääjä Shane Wrightin.