Suomalaistähti Sebastian Aho sai uransa toisen valinnan NHL:n tähdistöotteluun. Carolina Hurricanesin ykköspistemies on tehnyt tällä kaudella 32 otteluun tehot 16+22=38. Koko sarjan pistepörssissä se riittää tällä hetkellä sijaan 19.

Hurricanes on parhaillaan itäisessä konferenssissa neljäntenä. Muun muassa Ahon tehojen johdolla joukkue on koko kauden ajan taistellut NHL:n kärkisijoista.

– On kiva nähdä, että olen tehnyt jotain oikein, kun saan olla mukana ”Freddien” ja ”Roddyn” kanssa. Tästä tulee varmasti hauskaa, Aho kommentoi NHL:n suomenkielisillä verkkosivuilla.

”Freddiellä” hän tarkoitti joukkueen tanskalaisvahti Frederik Andersenia ja ”Roddylla” puolestaan päävalmentaja Rod Brind’Amouria, jotka myöskin saivat valinnan tähdistöotteluun. Andersenilta satelikin Aholle erittäin vuolaita kehuja:

– Hän on todella erityinen pelaaja. Hän näkee pelin todella hyvin. Se on aina tehnyt vaikutuksen, jopa ennen kuin pelasimme samassa joukkueessa – se, miten fiksu pelaaja hän on. Tietysti hän on myös äärimmäisen taitava. Kiva nähdä hänen pääsevän mukaan (tähdistöotteluun).

Andersenilla on puolestaan käynnissä ensimmäinen kausi Hurricanesissa. Hän on pelannut tällä kaudella 25 ottelua ja voittanut niistä 19. Torjuntaprosentti näyttää lukemaa 92,8%.