Frederik Andersen on ensimmäinen tanskalainen maalivahti NHL:ssä. Manttelinperijäksi on tarjolla kaksikin maalivahtia, mutta heistä Frederik Dichow kulkee pioneerin kanssa samankaltaisempaa polkua.

Dichow on pelannut tällä kaudella Allsvenskan-joukkue Kristianstads IK:ssa 18 ottelua torjuntaprosentilla 92,6 päästäen maaleja 2,18 kappaletta ottelua kohden. New York Rangersin kakkoskierroksen varaus Olof Lindbomin tilastonoteeraukset samassa joukkueessa 17 ottelun otannalla ovat 91,2 ja 2,82.

20-vuotiaan Dichowin iässä Andersen pelasi vielä Tanskassa, mitä hän jatkoi vielä seuraavankin kauden ennen siirtoaan Elitserieniin. Tässä suhteessa nuorempi tanskalaiskassari on aikataulua edellä, sillä pöydässä on TVA Sportsille annetun haastattelun mukaan jo kaksi tarjousta SHL:stä. Hän harkitsee myös tulokassopimuksen tekemistä NHL:ään.

Dichow näyttää siis olevan ennen pitkää matkalla Tanskasta Ruotsin kautta vähintäänkin NHL-organisaatioon, mutta yhdessä asiassa Montreal Canadiens ei toivo kuudennen kierroksen varauksensa seuraavan maanmiehensä jalanjälkiä. Andersen oli Carolina Hurricanesin varaus, mutta ei halunnut allekirjoittaa Canesin kanssa tulokassopimusta, vaan päätyi uudelleen varattavaksi NHL-draftiin, josta Anaheim Ducks hänet nappasi.

Mads Sögaard kerennee Tanskan kautta aikojen toiseksi NHL-maalivahdiksi ennen Dichowia. Pohjois-Amerikan junioripolun kulkenut jopa kaksimetrinen veskari on Ottawa Senatorsin kakkoskierroksen varaus, ja torjuu tällä hetkellä AHL:ssä kiekkoja 91,2 prosentin tarkkuudella.