NHL:n siirtospekulaatiot lämpenevät tuttuun tapaan vuoden vaihtuessa, eikä kuluva kausi tee asiaan poikkeusta.

NYIHockeyNow-sivusto uutisoi New York Islandersin olevan yksi isoihin peliliikkeisiin valmistautuvista NHL-seuroista. Sivuston toimittaja Stefan Rosnerin mukaan Islanders harkitsee jopa konkarimaalivahti Semjon Varlamovin kauppaamista ennen maaliskuun siirtotakarajaa.

14. kauttaan NHL:ssä torjuva 33-vuotias venäläinen on jäänyt tällä kaudella nuoren maanmiehensä Ilja Sorokinin kakkosmieheksi. Viisi miljoonaa dollaria kaudessa kesään 2023 asti tienaava Varlamov on torjunut kuluvalla kaudella vain yhdeksässä NHL-ottelussa (2,77 ja 91,0%). Varlamov kärsi alkukauden loukkaantumisista, mikä avasi Sorokinille viimein paikan lunastaa ykkösmaalivahdin paikka Islanderissa.

– Mikäli Islanders on todella jäämässä ulos pudotuspeleissä, Varlamovin kauppaaminen antaisi seuralle merkittävää pelivaraa palkkakaton saralla, Rosner muistuttaa.

Toimittaja lisää Varlamovin toimineen varsinkin viime kaudella tärkeänä mentorina Pohjois-Amerikkaan saapuneelle entiselle KHL:n tähtivahti Sorokinille, joka vaikuttaisi olevan nyt valmis haasteeseen joukkueensa vastuuvahtina.

– Varlamovin otteet ja kokemus antoivat Sorokinille mahdollisuuden kasvaa vastuuseen rauhassa ilman, että hänet olisi heitetty suoraan altaan syvään päätyyn, toimittaja painottaa.

Islanders maksaa maalivahtikaksikolleen melko ruhtinaallista korvausta, sillä 26-vuotias Sorokin tienaa tästä kaudesta neljä miljoonaa taalaa. Venäläinen pelaa parhaillaan kolmivuotisen sopimuksensa ensimmäistä kautta. Sorokin on torjunut tällä kaudella 20 ottelussa vakuuttavin tilastoin 2,46 ja 92,5.