Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin on jälleen kerran aloittanut kauden uskomattomalla tavalla.

Jo 36-vuotias venäläislegenda on iskenyt alkukauden 20 ottelussa huimat 33 (20+13) tehopistettä. The Athleticin NHL-toimittaja Scott Wheeler onkin jo valmis nostamaan Ovetshkinin sukupolvensa ykköseksi – ohi Sidney Crosbyn.

– Sitä kauemmin kun Ovetshkin pysyy omana itsenään, alkaa entistä vahvemmin tuntua siltä, että se on hän, joka kuuluu Mount Rushmoren huipulle Wayne Gretzkyn, Mario Lemieux’n ja Bobby Orrin seuraan – ei Sidney Crosby, Wheeler lataa.

Siinä missä Ovetshkinin tahti tuntuu jopa kiihtyvän, on tätä pari vuotta nuoremman Crosbyn otteissa ollut jo havaittavissa pientä tason laskua. Varsinkin tämän kauden alku on ollut kanadalaiselle vaikea: 34-vuotias sentteritähti on iskenyt seitsemässä pelaamassaan ottelussa tehot 1+1.