Kolmen ottelun tappioputkessa kyntävä St. Louis Blues on juuttunut melkoiseen pattitilanteeseen palkkakaton kanssa.

Lukuisten koronavirustartuntojen kanssa kamppaileva Blues ei saa nostettua seuran kirkkainta timanttia Scott Perunovichia NHL:ään, ellei joukkue raivaa palkkakattoonsa tilaa vaihtokaupan avulla tai aseta jotain nykyistä pelaajaa pitkäaikaisloukkaantuneiden listalle.

Perunovich on tehnyt tällä kaudella AHL:ssä kaikille selväksi, että hän on valmis hyppäämään jo seuraavalle tasolle. 23-vuotias puolustajataituri on mättänyt AHL:ssä 12 ottelussa huimat tehopisteet 2+18=20. Hän on AHL:n pistepörssin jaetulla kärkisijalla hyökkääjä Martin Frkin kanssa.

Perunovichille avautui viime viikolla NHL:stä täydellinen näytönpaikka, kun puolustajat Torrey Krug ja Niko Mikkola joutuivat koronavirusprotokollaan. Blues ei voinut kuitenkaan nostaa äärimmäisen lupaavaa jenkkipakkia NHL:ään, sillä hänen 925 000 dollarin peruspalkalla varustettu sopimuksensa sisältää jopa 2,175 miljoonan dollarin suoritusbonukset, jotka laskettaisiin mukaan palkkakattoon.

– Päätös johtui puhtaasti palkkakatosta. Scott ei voi olla NHL:ssä sopimuksensa takia. Hänen bonuksensa ovat liian korkeat – niillä on seurauksensa, Bluesin GM Doug Armstrong harmitteli viime viikolla The Athletic -sivuston haastattelussa.

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa vuosina 2017-2020 pelannut Perunovich jätti koko viime NHL-kauden (2020-21) väliin olkapäävamman takia. Hän on Bluesin vuoden 2018 toisen kierroksen (45.) varaus.