Florida Panthersin päävalmentaja Joel Quennevilleä kuunnellessa odotukset alkavan NHL-kauden alla nousevat Aleksander Barkovin kohdalla korkealle. Luotsi puhui joukkueen kipparin tilasta kovaan sävyyn.

– Olemme keskustelleet harjoitusten jälkeen ja olen sanonut, etten ole koskaan nähnyt “Barkya” kovemmassa luistelukunnossa. Hän liikkuu erittäin hyvin, ja koko hänen ketjunsa näyttää nivoutuneen hyvin yhteen. Barky näyttää valmiilta uuteen kauteen, kanadalaisluotsi sanoi NHL:n suomenkielisten sivujen mukaan.

Suomalaissentteri on liekehtinyt treenikauden kahdessa pelissä tiskiin tehot 1+5. Hän on merkkauttanut tilastoihin kuusi peräkkäistä 50 tehopisteen ja 20 maalin kautta.

Sopimuksensa viimeistä kautta pelaavan tähden tehot ovat olleet kovia, mutta joukkuetasolla aihetta varsinaisesti juhlaan ei ole ollut. Floridan tie tyssäsi viime kaudella pudotuspeleissä jo avauskierrokselle Tampa Bay Lightningin ollessa parempi voitoin 4-2.

– Kaikki tekevät lujasti töitä. Tiedämme, että pystymme nyt parempaan kuin viime kaudella. Tappio pudotuspelien ottelusarjassa oli valtava pettymys, mutta otimme siitä opiksemme ja olemme valmiita ottamaan seuraavan askeleen.