[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962413505{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

KATSO MYÖS:

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962395939{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Vancouver Canucksin kausi ei ollut mairitteleva. Suurimpina pettymyksinä olivat Braden Holtbyn otteet maalipuiden välissä ja Jake Virtasen sopimuksen ulosostoon päättynyt täysin katastrofaalinen kausi. Pettymys oli myös edelliskaudella lupaavasti esiintyneen Adam Gaudetten karmaiseva toisen kauden kirous.

Elias Petterssonin oleminen sivussa puolet kaudesta ei missään nimessä helpottanut. Loppukautta vaikeutti myös joukkueen sisällä riehunut koronatartuntaketju, jonka takia viimeiset pelit piti pelata hyvin tiukalla aikataululla.

Pohjoisessa divisioonassa kamppailu viimeisestä pudotuspelipaikasta alaspäin oli todella tiukkaa, mutta siinä Canucks jäi viimeiseksi. Positiivisiakin yllätyksiä vancouverilaisjoukkueen viime kauteen mahtui.

Thatcher Demkon otteet maalin suulla paikkasivat todella ison osan Holtbyn heikkoudesta ja antoivat luottoa siihen, että pitkällä tähtäimellä Jacob Markströmistä luopumiseen oli varaa. Nils Höglanderin tulokaskausi oli myös yllättävän vakuuttava.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962383120{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Loui Eriksson (Arizona Coyotes)
Laitahyökkääjä, 36 vuotta

Erikssonia ei tule ihan hirveän monella ikävä. Viime kaudella vain seitsemässä ottelussa kokoonpanoon mahtunut ruotsalaiskonkari sai lähteä treidissä, jossa Canucks joutui luopumaan myös Antoine Rousselista, Jay Beaglestä, tämän vuoden yhdeksännestä varausvuorosta, ensi vuoden 2. kierroksen varausvuorosta sekä vuoden 2023 7. kierroksen varausvuorosta vaihdossa Oliver Ekman-Larssoniin ja Conor Garlandiin.

Kuva: Getty Images

Antoine Roussel (Arizona Coyotes)
Laitahyökkääjä, 31 vuotta

Rousselin erikoistaitona on aina ollut vastustajan ihon alle pääseminen. Viime kaudella peli kulki sen verran huonosti, että hän pääsi ennen kaikkea oman joukkueensa fanien ihon alle. Tulosvastuuta ranskalaishyökkääjän harteille ei paljoa voitu asettaa, mutta neljä pistettä 35 otteluun oli rimanalitus kolmen miljoonan dollarin vuosipalkkaa nauttivalle Rousselille.

Kuva: Getty Images

Jay Beagle (Arizona Coyotes)
Keskushyökkääjä, 35 vuotta

Myös Beaglen kolmen miljoonan dollarin sopimus oli tärkeä ulostettava Canucksille. 30 ottelun tehopisteet 1+4=5 eivät haittaa konkarisentterin puolustavassa roolissa, mutta luistin alkaa jo painaa.

 

Kuva: Getty Images

Jake Virtanen (Spartak Moskova, KHL)
Laitahyökkääjä, 25 vuotta

Virtanen oltiin jo tuomittu ikuiseksi lupaukseksi, kunnes hän vihdoin väläytteli top 6 -potentiaaliaan kaudella 2019-20. 2,55 miljoonan dollarin vuosipalkan palkintona saanut kanadansuomalainen hyökkääjä pelasi aivan totaalisen pannukakkukauden. Sopimus purettiin ja tämän kauden hän aloitti KHL-joukkue Spartak Moskovassa.

Kuva: Getty Images

Tyler Graovac (Dinamo Minsk, KHL)
Keskushyökkääjä, 28 vuotta

Graovac pelasi viime kaudella 14 ottelua Canucks-nutussa, mutta taso ei riittänyt jatkosopimukseen. Lopullinen läpimurto NHL:ään jäi tekemättä ja ura jatkuu Virtasen tavoin KHL:ssä, Dinamo Minskin joukkueessa.

 

Kuva: Getty Images

Braden Holtby (Dallas Stars)
Maalivahti, 32 vuotta

Holtbyn torjuntaprosentti 88,9 oli karmaiseva verrattuna kollega Demkoon, joka torjui kiekkoja 91,5 prosentin varmuudella. Kanadalaiskonkarille tehtiin vain kahden vuoden sopimus viime vuonna, mutta 4,3 miljoonan dollarin palkkaa ei haluttu maksaa edes yhtä kautta enempää. Sopimus ostettiin ulos ja Dallas Stars hankki Stanley Cupin ja Vezina-pystin urallaan pokanneen maalivahdin riveihinsä yksivuotisella kahden miljoonan dollarin sopimuksella.

Kuva: Getty Images

Nate Schmidt (Winnipeg Jets)
Puolustaja, 30 vuotta

Schmidt on hyvä kahden suunnan puolustaja, mutta Canucks ei halunnut enää maksaa hänestä lähes kuuden miljoonan dollarin vuosipalkkaa. Viime kaudeksi hankittu kanadalaispakki treidattiin Winnipeg Jetsiin 3. kierroksen varausvuoroa vastaan.

Kuva: Getty Images

Alexander Edler (Los Angeles Kings)
Puolustaja, 35 vuotta

Koko 15-vuotiaan NHL-uransa Canucks-paidassa puolustanut Edler päätti siirtyä uusiin maisemiin. Hyökkäyspäässä homma ei enää luistanut viime kaudella samaan malliin, sillä edelliskauden 33 pistettä vaihtui kahdeksaan pisteeseen. Tämän kauden joukkue on Los Angeles Kings, joka maksaa kokeneen ruotsalaisen palveluksista 3,5 miljoonan dollarin palkkaa yhden kauden verran.

Kuva: Getty Images

Jimmy Vesey (New Jersey Devils)
Laitahyökkääjä, 28 vuotta

Yksi kauden 2016-17 kohutuimmista NHL-tulokkaista on ollut lievästi sanoen pettymys. Buffalo Sabres -sopimuksesta kieltäytynyt hirmutehoja yliopistosarja NCAA:ssa nakuttanut jenkkilaituri odotti NHL-oikeuksien raukeavan ennen kuin teki sopimuksen mieleiseensä seuraan. Myöhemmin ironisesti Sabresiin siirtynyt Vesey tuli Canucksiin kesken viime kauden ja teki 20 ottelussa tehot 0+3=3. Tällä hetkellä hän on tryoutilla New Jersey Devilsissä.

Kuva: Getty Images

Travis Boyd (Arizona Coyotes)
Keskushyökkääjä, 28 vuotta

Coyotes tonki Canucksin roskakoria vielä yhden pelaajan verran ja hankki Boydin minimipalkalla, eli 750 tuhannella dollarilla, riveihinsä. Kesken kauden Canucks-organisaatioon liittynyt duunari teki 19 ottelussa tehot 2+0=2.

Kuva: Getty Images

Marc Michaelis (Toronto Marlies, AHL)
Laitahyökkääjä, 26 vuotta

Yliopistosarja NCAA:sta Canucksiin liittynyt saksalaishyökkääjä pääsi tulokaskaudellaan NHL-kokoonpanoon 13 kertaa. Tehopisteitä ei syntynyt, joten Michaelis joutui tyytymään AHL-sopimukseen Toronto Marliesin kanssa.

Muut lähteneet:

Kole Lind, Seattle Kraken
Sven Bärtschi, Vegas Golden Knights
Jake Kielly, ei sopimusta
Brogan Rafferty, Anaheim Ducks
Jalen Chatfield, Carolina Hurricanes
Josh Teves, Rochester Americans (AHL)
Ashton Sautner, Abbotsford Canucks (AHL)
Mitch Eliot, Rochester Americans (AHL)
Jayce Hawryluk, Skellefteå AIK (SHL)[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962361616{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Jason Dickinson (Dallas Stars)
Keskus-/laitahyökkääjä, 26 vuotta

Dallas Starsin vuoden 2013 ykköskierroksen varaus ei ihan lunastanut odotuksia Texasin maaperällä. Viime kaudella 51 ottelussa tehot 7+8=15 tehneen kanadalaisen oikeudet hankittiin Starsilta 3. kierroksen varausvuoroa vastaan.

Kuva: Getty Images

Oliver Ekman-Larsson (Arizona Coyotes)
Puolustaja, 30 vuotta

Jos Coyotes kävi Canucksin roskakorilla, niin vancouverilaisjoukkue hankki kojoottipaidoilta tähtiloistoa. Edellä mainitussa treidissä kanadalaisorganisaatioon liittynyt Ekman-Larsson pelasi hyvästä tehokkuudestaan huolimatta totuttua heikommalla tasolla ja pitkään spekuloitu siirto pois aavikkomaisemista toteutui. Kolme vuotta C-kirjainta rinnassaan kantaneella OEL:llä on vielä kuusi vuotta 7,26 miljoonan dollarin sopimusta jäljellä.

Kuva: Getty Images

Conor Garland (Arizona Coyotes)
Laitahyökkääjä, 25 vuotta

MM-kisoissakin loistanut Garland oli toinen Canucksin saama pelaaja Coyotes-treidissä. Pienikokoinen laituri löi toden teolla läpi NHL:ssä nakuttamalla 49 ottelussa tehot 12+27=39. Palkintona esityksistään jenkkihyökkääjä sai viisivuotisen sopimuksen arvoltaan 4,95 miljoonaa dollaria per vuosi.

Kuva: Getty Images

Jaroslav Halak (Boston Bruins)
Maalivahti, 36 vuotta

Maalivahdiksi pienikokoinen slovakki on ollut upea varakassari Bruinsille. Jeremy Swaymanin lyötyä läpi sai vanhempi konkari siirtyä. Canucksin ulostettua Holtbyn kysyntä ja tarjonta kohtasivat ja Halak liittyi Canucksin vahvuuteen yksivuotisella 1,5 miljoonan dollarin arvoisella sopimuksella.

Kuva: Getty Images

Luke Schenn (Tampa Bay Lightning)
Puolustaja, 31 vuotta

Romuluinen Schenn on voittanut Tampa Bay Lightningissa kahden edelliskauden Stanley Cup -mestarit. Hyökkäyssuuntaan rajoittunut oikealta laukova puolustaja solmi Canucksin kanssa kaksivuotisen sopimuksen, joka tuo hänelle 850 tuhannen dollarin vuosipalkan. Kyseessä on paluumuuttaja, sillä Schenn pelasi kaudella 2018-19 Brittiläisessä Kolumbiassa majailevassa joukkueessa 18 ottelun verran.

Kuva: Getty Images

Alex Chiasson (Edmonton Oilers, tryout)
Laitahyökkääjä, 31 vuotta

Chiasson sai Edmonton Oilersissä vuosien ajan kaikki maailman mahdollisuudet Connor McDavidin johtamasta ylivoimasta lähtien, mutta homma ei toiminut toivotulla tavalla. 45 ottelussa tehot 9+7=16 tehnyt laituri tuli näytille tryout-sopimuksella.

Kuva: Getty Images

Phil Di Giuseppe (New York Rangers)
Laitahyökkääjä, 27 vuotta

Carolina Hurricanes -organisaatiossa pitkään vaikuttanut Di Giuseppe pääsi vihdoin kokonaiseksi kaudeksi NHL-kokoonpanoon New York Rangersissä. Työteliäs laituri teki Canucksin kanssa yhden vuoden kaksisuuntaisen sopimuksen.

Kuva: Getty Images

Brad Hunt (Minnesota Wild)
Puolustaja, 33 vuotta

Kiekollinen pakki Hunt siirtyi Canucksiin Minnesota Wildista. Viime kausi oli hutikuti ja pienikokoinen puolustaja joutui tyytymään 800 tuhannen dollarin arvoiseen yksivuotiseen sopimukseen.

 

Kuva: Getty Images

Justin Dowling (Dallas Stars)
Keskus-/laitahyökkääjä, 31 vuotta

Dowlingista on ammattilaisuransa jälkimmäisellä puolikkaalla kehittynyt hädin tuskin NHL-tason pelaaja. Pienikokoiselle hyökkääjälle sorvattiin kaksivuotinen yhden suunnan sopimus lähes minimipalkalla.

 

Kuva: Getty Images

Tucker Poolman (Winnipeg Jets)
Puolustaja, 28 vuotta

Poolmanin hyökkäyspään tehokkuus otti osumaa viime kaudella, mutta oman pään puolustajana hän oli etevä. Montreal Canadiens -pudotuspelisarjan jokaisessa ottelussa yli 21 minuutin peliajan kellottanut jenkkipakki sitoutui Canucksiin neljäksi kaudeksi 2,5 miljoonan dollarin keskimääräisellä vuosipalkalla.

Muut saapuneet:

Devante Stephens, Syracuse Crunch (AHL)
John Stevens, Utica Comets (AHL)
Nic Petan, Toronto Maple Leafs
Sheldon Rempal, Carolina Hurricanes
Sheldon Dries, Colorado Avalanche
Kyle Burroughs, Colorado Avalanche
Brady Keeper, Florida Panthers
Spencer Martin, Tampa Bay Lightning[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962349371{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Olli Juolevi
Puolustaja, 23 vuotta

Loukkaantumisongelmista koko ammattilaisuransa kärsinyt Juolevi on uuden ongelman edessä. Suomalaispakin harjoituskausi on ottanut mittavasti osumaa koronatartunnasta ja harjoitusleirillä hän on ollut aivan naatti. Kesällä osapuolten välille solmittiin yhden vuoden 750 tuhannen dollarina arvoinen sopimus.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633095403912{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus – Travis Green

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Green sai keväällä kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen Canucksin kanssa. Viidennen kauden vancouverilaisjoukkueen peräsimessä aloittava valmentaja on johdattanut joukkonsa kerran pudotuspeleihin, joissa joukkue selvitti tiensä toiselle kierrokselle.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633095743848{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Elias Pettersson

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1633096088935{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kuva: Getty Images

Pettersson ei ole ylivoimaisesti joukkueensa paras tai tärkein pelaaja, mutta on yksi monesta lähes tasavertaisesta pelimiehestä. Quinn Hughes, J.T. Miller, Bo Horvat ja Brock Boeser kuuluvat myös Canucksin vastuunkantajiin. Ongelmana on, että Horvat ja Pettersson ovat edelleen vailla sopimusta ensi kaudesta. Osapuolet ovat mediatietojen mukaan hyvin lähellä sopua, mutta sopimuksia ei ole vielä julkistettu. Pettersson on peliälykkäänä sentterinä ylivoima- ja viisikkopelin aivot.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1633091331303{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Vasili Podkolzin

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: SKA Pietari

Vasili Podkolzin (SKA Pietari, KHL)
Laitahyökkääjä, 20 vuotta

Vuoden 2019 ykköskierroksen varaus on saatu rantautumaan Pohjois-Amerikkaan. Numerolla 10 valittu venäläislupaus oli viime kaudella Venäjän alle 20-vuotiaiden maajoukkueen kapteeni. Läpimurtoa Pietarin SKA:n terävimpään kärkeen ei tullut, mutta Vancouverissa odotetaan mielenkiinnolla, mitä Podkolzin saa aikaan Canucks-organisaatiossa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962450785{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: Tyynenmeren divisioonan 4.

Jos edellä mainitut jatkosopimukset saadaan maaliin, on Canucksilla kasassa hyvä määrä laadukkaita pelaajia. Puolustus on Travis Hamonicin mahdollisen poisjäännin myötä rosoinen, minkä myötä Canucksin playoff-paikka on epävarma.

Jos Juolevi palaa pian pelikuntoon, saattaa se yksinään pelastaa Canucksin puolustusosaston ahdingosta. Toinen mahdollinen pelastaja on Hunt, jos hän palaa parin vuoden takaiselle tasolleen.

Demkon pelatessa viime kauden tasollaan ei Canucksin tarvitse murehtia maalivahtipelin toimivuudesta. Hyökkäyksessä on paljon tulivoimaa, mutta puolustavan roolin hyökkääjien laadun riittävyys on epävarmaa.

Pudotuspelipaikka on vancouverilaisille mahdollinen, mutta ei missään nimessä taattu.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962460902{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Conor GarlandElias PetterssonBrock Boeser
Nils HöglanderBo HorvatJ.T. Miller
Tanner PearsonJason DickinsonVasili Podkolzin
Tyler MotteBrandon SutterZach MacEwen

 

Puolustajaparit:

Quinn HughesTyler Myers
Oliver Ekman-LarssonTravis Hamonic
Olli JuoleviTucker Poolman

 

Maalivahdit:

Thatcher Demko
Jaroslav Halak

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1629962486388{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=53 responsive=”collapse” /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]