Miksi parhaaksi pakiksi valitun Sami Nikun ura kariutui Winnipegissä? Näin vastaa päävalmentaja

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jets päätyi ostamaan suomalaispuolustaja Sami Nikun sopimuksen ulos. Ratkaisu ei ollut varsinainen yllätys, sillä Niku oli ollut usean kauden ajan jatkuvasti päävalmentaja Paul Mauricen koirankopissa.

Toimittaja Mike McIntyre kysyi Mauricelta suoraan Nikun ulosostamisen syistä. Miten on mahdollista, että Nikun, joka aikoinaan valittiin AHL:n parhaaksi puolustajaksi, kohtalo oli tämä?

– Olen iloinen hänen puolestaan ja tämä hoitui mielestäni hyvin. Sami voi pelata liigassa ja niin hän luultavasti tekeekin. Hänen pelityylinsä huomioonottaen meillä on jo Morrissey ja ja Pionk, jotka ovat taitavia jätkiä, ja sitten meillä on joitan kavereita, jotka ohittivat hänet, Maurice kertoo.

– Nyt hän saa mahdollisuuden, emmekä halua pidätellä ketään. On myös standardeja, joihin haluaa pelaajien yltävän. Tämä oli tietysti hänelle vaikeaa ja toivomme, että kaikki sujuu hyvin. Pidän hänestä. Asiat eivät vain toimineet täällä hänen kannaltaan.