Pierre-Luc Dubois paljasti yksityiskohtia siirrostaan Columbuksesta Winnipegiin: ”Vaikeinta oli se, että…”

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jackets päätös kaupata ykkössentterinsä Pierre-Luc Dubois’n Winnipeg Jetsiin viime kauden alussa nostatti ison kohun NHL-medioissa ympäri maailman.

Itse siirtoa vaatinut kanadalaissenteri on pysynyt hiljaa siirron taustoista, mutta nyt mies suostuu raottamaan hieman salaisuuden verhoa 31 Thoughts -podcastissa.

– Minun kannaltani vaikein hetki siirrossa oli se, että ihmiset laittoivat sanoja suuhuni. He luulivat tietävänsä, miksi haluan ulos (Columbuksesta).

– Nämä ihmiset eivät eivät ole koskaan tavanneet minua, heillä ei ole käsitystä siitä millainen olen. He tuskin edes olivat haastatelleet minua koskaan. Se oli rankin osa minulle sekä perheelleni.

Dubois ei halua kertoa suoraan syytä halulleen lähteä Blue Jacketsista, joskin rivien välistä on helppo lukea välien tulehtuneen pahemman kerran.

– Organisaatio teki paljon hyväkseni. He varasivat minut kolmantena pelaajana, vaikkei kukaan odottanut sitä. He antoivat minulle mahdollisuuden. Siksi en näe syytä sille, miksi tulisin ulos ja sanoisin heistä asioita, joita saattaisin katua myöhemmin.

– En usko, että kukaan ansaitsee sitä. Ei seurajohto, pelaajat, eivätkä fanit. Mielestäni se, että puhun vähemmän saattaa ärsyttää ihmisiä, mutta loppupeleissä se on paras tapa olla kunnioittava (Blue Jacketisa kohtaan), Dubois päättää.

Dubois’n alku uudessa seurassaan Jetsissä oli haastava. Tähtihyökkääjä iski 41 pelissä odotuksiin nähden vaisut tehot 8+12=20. Hyökkääjä aloittaa pian viimeisen sopimusvuotensa Jetsin kanssa. Mikäli sopimusta ei synny ennen kesää, on 23-vuotias peluri yhä rajoitettu vapaa agentti tulevien sopimusneuvottelujen alkaessa.


Washington Capitals – Vegas Golden Knights | Takooko Ovetshkin overin himaan? ⭐️⭐️½