NHL:ssä lähes 400 ottelua Montreal Canadiensin ja Nashville Predatorsin riveissä pelannut mailataituri Sergei Kostitsyn on valinnut uralleen yllättävän suunnan.

Venäläinen Sport-Express -sivusto uutisoi, että 34-vuotias Kostitsyn on allekirjoittanut sopimuksen Romanian pääsarjaa ja monikansallista Erste Liga -sarjaa pelaavan SC Csikszeredan kanssa.

NHL:ssä 353 runkosarjaottelussa tehopisteet 67+109 mättäneen hyökkääjän ura on lähtenyt NHL-uran jälkeen kovaan laskukierteeseen.

Kuuden KHL:ssä vietetyn kauden jälkeen Kostitsyn piti välivuoden (2019-20) jääkiekosta ja siirtyi seuraavalla kaudella Slovakiassa pelaavan Bratislava Capitalsin riveihin. Valkovenäläistaiturin paluu kaukaloihin ei ollut suoranaisesti mikään menestystarina, sillä hän teki Capitalsin riveissä 14 ottelussa vain yhden maalin ja kolme syöttöpistettä.

Kostitsyn aloitti tämän kauden valkovenäläisseura HC Shakhtyor Soligorskin harjoitusleirillä, mutta päätyi lopulta purkamaan sopimuksensa juuri ennen runkosarjan alkua. Kostitsynin NHL:stä tuttu veli, Andrei Kostitsyn, lähti joukkueesta samalla ovenavauksella.