KHL:ssä viime vuosina hurjaa jälkeä tehnyt hyökkääjä Dmitrij Jaskin allekirjoitti heinäkuun lopussa yksivuotisen sopimuksen Arizona Coyotesin kanssa.

Jaskinin joukkuetoverina ja kapteenina kaudella 2018-19 Washington Capitalsissa toiminut NHL-supertähti Aleksandr Ovetshkin uskoo, että 28-vuotias tshekkihyökkääjä pystyy tekemään hyvää jälkeä myös NHL:ssä.

– Mielestäni on itsestäänselvää, että tulosta syntyy. Kaikki tietävät, että ”Dima” on kehittynyt vahvemmaksi. Ei ole sattumaa, että Jaskin on ollut yksi KHL:n parhaita hyökkääjiä. Jumala suokoon hänelle menestystä Arizonassa ja sen, että hän saisi paikan täältä, Ovetshkin ylisti entistä pelitoveriaan NHL:n venäjänkielisillä verkkosivuilla.

Jaskin on edustanut Ovetshkinin kasvattiseuraa Dinamo Moskovaa vuodesta 2019 saakka. Kookas tshekkihyökkääjä oli viime kaudella KHL:n paras maalintekijä 38 osumallaan.

Jaskin on alkujaan St. Louis Bluesin vuoden 2011 toisen kierroksen 41. varaus. Hän on tahkonnut NHL:ssä yli 300 ottelua Bluesin ja Capitalsin riveissä.