Carolina Hurricanesin puolustajalle herrasmiespalkinto – otti vain yhden jäähyn kauden aikana

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanesin puolustaja Jaccob Slavinille on jaettu NHL:n herrasmiespalkinto Lady Byng Memorial Trophy. Palkinto jaetaan pelaajalle, joka on osoittanut kauden aikana parasta urheiluhenkeä ja herrasmiesmäistä käytöstä yhdistettynä pelin hyvään tasoon.

27-vuotias jenkkipakki otti kauden aikana ainoastaan yhden kahden minuutin rangaistuksen, joka sekin oli pelin viivyttäminen, kiekko katsomoon. Slavin iski 52 otteluun pisteet 3+12=15, tehotilaston ollessa komeasti 22 pykälää plussan puolella.

Slavin on vasta neljäs puolustaja, joka voittaa kyseisen palkinnon. Aiemmat voittajat ovat olleet Bill Quackenbush, Red Kelly ja Brian Campbell.

Äänestyksen tulos oli selkeä, sillä Slavin keräsi peräti 827 ääntä. Toiseksi jäänyt Jared Spurgeon sai nimittäin 223 ääntä ja kolmantena oleva Auston Matthews 188 ääntä.