Joel Armian, Jesperi Kotkaniemen ja Artturi Lehkosen tähdittämä Montreal Canadiens on tehnyt taalaliigan pudotuspeleissä todella vakuuttavaa jälkeä. Ensimmäisellä kierroksella joukkue kaatoi Toronto Maple Leafsin venyen seiskapelin voittoon, perään kaatui Winnipeg Jets suoraan neljässä pelissä.

Jets-parin viimeiseksi jäänyt osa meni Habsille 3-2. Jets oli voitannut avauskierroksella Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin johtaman Edmonton Oilersin 4-0.

– Montreal pelaa tällä hetkellä todella korkealla tasolla. Heille on pakko antaa kunniaa. Emme saaneet iskettyä avausmaalia, emme onnistuneet tekemään sitä kertaakaan koko sarjassa. Se satoi Habsin laariin, Jetsin Blake Wheeler ylisti seuran kotisivuilla.

Suomalaispelurit ovat ottaneet roolia pudotuspeleissä: Armia on latonut 11 pelissä tehot 4+3=7 (+4), Kotkaniemen saldo 10 ottelussa on 4+0=4 (-3) ja Lehkosen kuudessa pelissä 2+1=3 (-1).

– Canadiens oli yhtä hyvä kuin aiemminkin, mitä olen nähnyt. Tämä oli kova matsi, ja uskoin meillä olevan mahdollisuuksia, mutta mielestäni se olisi ollut haastavan työn takana, Jets-luotsi Paul Maurice selvitti.