Ja finaaliin! Ottawa Senatorsin NHL-tähti heräsi karujen vaikeuksien jälkeen huikeaan liitoon MM-kisoissa

© Kuva: Getty Images

– Pystymme lyömään kaikki muut paitsi maalivahdit. Tarvitsemme terävyyttä maalintekoalueille, olemme olleet vähän hätäisiä siellä. Kulmat pitää valita oikein.

NHL:ssä Ottawa Senatorsille menneellä kaudella 56 pelissä pisteet 21+14=35 (+1) sivaltanut Connor Brown manasi aiemmin TSN:lle Kanadan MM-kisaurakkaa, joka ei kieltämättä alkanut Latvian Riiassa mitenkään ruusuisesti.

Joukkue oli lähellä kellahtaa kokonaan ulos pudotuspeleistä, mutta sinne se ylsi lopulta Saksan ja Latvian avustuksella. Vaahteranlehtipaitojen pelaamisessa oli kuulemma ideaa, vaikka Kanada pääsi jatkoon kaikista pienimmällä pistesaldolla.

– Olemme pelanneet toistaiseksi hyvää lätkää, mutta emme nyt vain ole saaneet tuloksia, kanadalaisluotsi Gerard Gallant oli vahvistanut.

Niin se kaiketi on. Lauantaina Kanada voitti Pohjois-Amerikan helmessä USA:n – joka oli hävinnyt edellisen sekä samalla ainoan kerran viimeksi kaksi viikkoa Suomelle – 3-2 edeten finaaliin. Kanada pudotti aiemmin puolivälierässä toisen lohkovoittajan, eli Venäjän olympiaurheilijat. Huima tarina!

Kova on aiemmin mananneen Browninkin turnausdraama. Vai mitä sanotte pistepörssin kärjen ottelukohtaisista tehoista vanhimmasta tuoreimpaan? 0+0, 0+0, 0+0, 1+2, 1+1, 0+4, 0+1, 0+1 ja 0+2. Yhteensä 2+11=13, eniten kaikista!