NHL-toimittaja: Toronton kaupattava supertähtensä – ”Samalla rahalla saisi 2-3 laatupelaajaa!”

© Kuva: Getty Images

NHL-seuroista eniten mediahuomiota vuodesta toiseen keräävän Toronto Maple Leafsin putoaminen Montreal Canadiensin käsittelyssä pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella on nostanut melkoisen mediamyrskyn Kanadassa.

The Athleticin toimittaja Jonas Siegel täräytti kolumnissaan ilmoille rajun vaatimuksen ensi kauden joukkueen rakentamiseen liittyen. Toimittajan mielestä Leafsin olisi kaupattava pudotuspeleissä vuosi toisensa jälkeen epäonnistuva tähtihyökkääjä Mitch Marner toisaalle saadakseen kokoonpanoonsa kauan kaipaamaansa leveyttä ja santapaperia.

– Marnerin olisi loistettava oikeuttaakseen 10,9 miljoonan dollarin cap hit -lukemasta, joka on seitsemänneksi suurin koko liigassa. Hän tekikin sen runkosarjassa ollen koko NHL:n neljänneksi paras pistemies. Pudotuspelit ovatkin sitten toinen tarina: Marner on pelannut nyt 18 pudotuspeliottelua ilman ensimmäistäkään maalia, Siegel nostaa esille karmivan tilaston.

– Toronton on kysyttävä itseltään, onko tällainen palkkarakenne toimiva, vai pitäisikö Marnerin palkka jakaa mieluummin kahden tai kolmen pelaajan kesken, Siegel kysyy.

24-vuotias Marner iski 55 runkosarjapelissä tehot 20+47=67. Seitsemässä Montreal Canadiensia vastaan pelatussa pudotuspelissä tähti keräsi ainoastaan neljä syöttöpistettä. Taiturin nykyinen sopimus ulottuu kevääseen 2025 asti. Sopimukseen sisältyvä täysi siirtopykälä astuu voimaan kesällä 2023.

LUE AIHEESTA MYÖS:

Spekulaatiot Toronton ensi kauden joukkueen ympärillä käynnistyivät välittömästi – isoja nimiä pihalle?

Näkökulma: Pehmeät puheet eivät kanna pudotuspeleissä – mitä Toronton oikein pitäisi tehdä?