Los Angeles Kingsin viime vuosikymmenen kaksi Stanley Cupin mestaruutta ovat nykyjoukkueen perspektiivistä katsottuna vain kaukainen muisto.

Kings on jäämässä neljättä kertaa peräkkäin ulos pudotuspeleistä, eikä se ole ottanut kevään 2014 mestaruutensa jälkeen pudotuspeleistä kuin yhden voiton. Joukkueen mestaruusvuosien kulmapalanen ja nykyjoukkueessakin yhä supertähden statuksella operoiva tähtipuolustaja Drew Doughty lataakin suorat sanat nykyjoukkueen rämpimisestä.

– Meillä ei ole lainkaan intensiteettiä ja kilpailua. En saisi sanoa tätä. Jotkut kaverit kamppailevat joka ilta, toiset taas pelaavat hyvän pelin silloin tällöin. En edes muista kysymystäsi, koska on niin v*ttuuntunut, Doughty vaikeroi median edessä.

Norris-voittajalla on selvä ohje nuorille joukkuetovereilleen.

– Kamppaile! Luulen, että jotkut kavereista ovat huolissaan pelipaikkansa puolesta ja ymmärrän tämän, mutta samaan aikaan tarvitsemme myös kakkos- ja kolmoskorin jätkiämme, kuten myös kärkipelaajiamme. Meidän on pelattava jokainen ottelu kuin pelaisimme pudotuspelejä.

31-vuotias tähtipuolustaja itse on näyttänyt joukkueelleen esimerkkiä iskemällä tämän kauden 37 ottelussa tehot 8+20=28. Doughty on joukkueensa toiseksi tehokkain pistemies heti 40 tehopistettä iskeneen kapteeni Anze Kopitarin jälkeen.

Kings on pudonnut viime aikojen heikkojen otteidensa myötä jo yhdeksän pisteen päähän läntisen divisioonan viimeisestä pudotuspelipaikasta.