Florida Panthers sai eilen Dallas Stars -voittoon karun sivumaun, kun joukkueen tähtipuolustaja Aaron Ekblad loukkaantui pahasti. 4-1-voittopelistä olivat ennen tämän hajoamista pois alavartalovammasta kärsinyt kippari Aleksander Barkov sekä ruotsalainen Patric Hörnqvist.

Ekblad loukkaantui kamppailtuaan suomalaispelaaja Esa Lindellin kanssa. Kun 25-vuotias maailmanmestaripakki putosi jäähän, osoitti hän välittömästi tuskaansa esimerkiksi hakkaamalla jäätä.

– Aaronin kaliiperin ja luonteen menettäminen on korvaamaton menetys, Panthersin GM Bill Zito sadatteli pantteripaitojen kotisivuilla.

– Aaron on uskomattoman lahjakas nuori pelaaja, ja valtava johtaja joukkueessamme. Toivotamme hänelle parasta mahdollista parantumista. Aaronin poissaolosta huolimatta olemme varmoja nippumme motivaatiosta ja eteenpäin menemisestä.

Nyt samasta lähteestä käy selväksi se, että puolustaja on sivussa jopa 12 viikkoa – eli kolme kuukautta. Se tarkoittaa sitä, että kanukin koko kausi on luultavasti purkissa. Poikkeuksellisen NHL-sesongin on tarkoitus loppua heinäkuussa, reilun kolmen kuukauden kuluttua.

Ekblad on käynyt alaraajaleikkauksessa, jossa pelaajan murtumia parsittiin kasaan.

– Tämä on aivan p*rseestä, mutta tuollainen on osa peliä. En nähnyt tapausta, enkä todellakaan halua nähdä sitä, Panthers-hyökkääjä Jonathan Huberdeau kauhisteli aiemmin.

Loukkaantunut itse lähetti Twitter-tilillään kiitokset, ja NHL:n tili jakoi päivityksen. Peluri kiitteli läheisiltä ja faneilta saamaansa tsemppiä, ja hän kuulemma arvostaa jokaista sellaista.

Aaron Ekblad

@Ekblad5FLA
Overwhelmed by the love and support of my family and teammates, my peers and the Florida Panthers fan base and organization. I appreciate each and every one of you ❤️

Vajaat kaksimetrinen ja vajaat satakiloinen Ekblad ehti nakuttamaan tällä kaudella 35 ottelussa pakin paikalta oivat tehot 11+11=22 (+5).