Mathew Barzal otti typerän jäähyn poikittaisesta mailasta tiukassa divisioonan kärkikamppailussa Washington Capitalsia vastaan. Tämän seurauksena NY Islandersin tähtihyökkääjä penkitettiin lähes puoliväliin asti kolmannen erän alusta.

– Se todellakin oli viesti. Hän johtaa joukkuettamme jäähyissä ja hän ei voi tehdä niin, Islanders-valmentaja Barry Trotz kommentoi asiaa pelin jälkeen.

Arthur Staple

@StapeAthletic
Trotz on Barzal sitting the first 8:14 of the 3rd. "It absolutely is sending a message... He leads our team in penalties and he can't be doing that." #Isles

Tämä ei ollut Barzalin ensimmäinen kerta jäähyaitiossa. Hän johtaa joukkueen sisäisen pistepörssin lisäksi myös joukkueen sisäistä jäähypörssiä. Saman kyseenalaisen kunnian hänen kanssaan jakaa Evander Kane San Jose Sharksissa.

Barzal on kerännyt 30 ottelussa 32 jäähyminuuttia, joka oikeuttaa NHL:n jäähyjen top 20:een. Islanders-sentteri ei ole tapellut kertaakaan, mutta yhden käytöskympin hän sai tammikuussa tuomareille kiroilusta.

Ennen kautta kolmen vuoden jatkosopimuksen kanssa saarelaisten kanssa solminut Barzal on saanut pistesarakkeeseensa tällä kaudella 24 merkintää. Islanders porskuttaa ykkössentterinsä kurittomuudesta huolimatta kovaa. Capitals-häviö katkaisi 9 ottelun voitto- ja 12 ottelun pisteputken, ja sinioranssipaidat tipahtivat divisioonassaan toiseksi.