Näkökulma: Jack Eichelin siirto väistämätön – yhdellä seuralla rutkasti paukkuja supertähden hankkimiseksi

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabresin kapteeni Jack Eichelin yhä kiihtyvät siirtohuhut kertovat omaa kieltään supertähden totaalisesta kyllästymisestä joukkueensa vuosi toisensa jälkeen jatkuvaan rämpimiseen NHL:n kellarikerroksessa.

Jo kuudetta kauttaan ilman ensimmäistäkään pudotuspeliesiintymistä NHL:ssä tahkoavan jenkkitähden kehonkieli alkukauden otteluissa on kertonut kaiken oleellisen: mies haluaa ulos seurasta hinnalla millä hyvänsä.

Todennäköisimpinä ottajina 24-vuotiaalle megatähdelle on medioissa pidetty New York Rangersiä sekä Los Angeles Kingsiä. Molemmilla olisi tarjota Sabresille rutkasti nuorta talenttia vaihdossa 10 miljoonaa dollaria kaudessa kesään 2026 asti tienaavasta Eichelista, joskin Sabresin kannalta tähden kauppaaminen länteen ja Kingsiin kuulostaisi houkuttelevammalta kuin miehen treidaaminen saman divisioonan Rangersiin.

Molemmat metropolialueet todennäköisesti kelpaisivat Eichelille itselleen, joskin hintalappu vastineena tähden palveluksista on hurja. Kings joutuisi todennäköisesti antamaan paluupostissa kärkivarausvuorojen lisäksi joko seuran tulevaisuuden ykkössentterinä pidetyn 18-vuotiaan viime syksyn kakkosvaraus Quinton Byfieldin tai 20-vuotiaan kesän 2019 vitosvaraus Alex Turcotten, jotka molemmat kasvavat parhaillaan korkoa AHL-seura Ontario Reignin riveissä.

Rangersin tapauksessa vaihdossa Buffalon suuntaan siirtyvään pakettiin kuuluisi eittämättä jompi kumpi kaksikosta Alexis Lafreniere tai Kaapo Kakko.

Sabresin kannalta Eichelin leirin ilmiselvä halu siirrolle tekee asiasta haasteellisen, sillä se on omiaan laskemaan miehen vaihtoarvoa siirtomarkkinoilla. Näyttää joka tapauksessa ilmiselvältä, että kapteeni on pakottamassa itsensä Pierre-Luc Dubois’n tavoin ulos seurasta heti kun tilaisuus aukeaa.