Valtavia näyttöjä NHL:ään: Canadiensin suomalaislupaus sisäisen pörssin kärkeen kaamealla laakilla: ”H*lvetillinen alku – poikkeuksellinen tapaus”

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiensin AHL-joukkue Laval Rocketissa pelaava Jesse Ylönen on äitynyt pohjoisamerikkalaisissa kaukaloissa viime aikoina tolkuttoman kovaan vireeseen. Se jatkui myös lauantaiyönä, jolloin nuorten maailmanmestari iski yhden maalin Manitoba Moosea vastaan.

Laval voitti farmiliigan pelin 4-3 suomalaishyökkääjän osuman oltua joukkueensa häkeistä toinen. Kolme kertaa maalia kohti ampunut, Yhdysvalloissa syntynyt toisen polven kiekkoilija palkittiin ottelun kakkostähtenä.

Ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa pelaava Ylönen on noussut kenties yllättäen Lavalin ykkösnimeksi pistepörssissä, ja nyt saldo on seitsemän pelatun ottelun jälkeen 2+4=6.

Jotain pelurin nykyvireestä kertoo se fakta, että esimerkiksi Pelicansissa hän iski alkukauden 21 lainapelissä suht’ vaisut tehot 5+2=7.

– H*lvetillinen alku Ylöselle Kanadassa. Periaatteessa piste per peli tahdissa, Montrealiin erikoistunut toimittaja Brian Wilde kirjoitti lainattuaan Lavalin Twitter-tilin maalivideota.

– Ylönen on toistaiseksi vaikuttanut minut: Hyvä laukaus, vahva laidoissa, hyvä vauhti, The Hockey Writersin toimittaja Blain Potvin komppasi.

– Mikä maali Ylöseltä – häneltä jälleen kärsivällisyyttä, kun hän löysi irtokiekon ja ampui riman alle. Tämä poika on ollut poikkeuksellinen tapaus, eräs AHL-toimittaja kehui.

21-vuotias laituri on voittanut urallaan alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden ja alle 18-vuotiaiden MM-hopeaa. Meriittejä on taatusti luvassa lisää.


PÄIVÄN VIHJE: EDMONTON OILERS – MONTREAL CANADIENS

Jatkuuko Jesse Puljujärven ja Connor McDavidin dominointi Montrealin kustannuksella?