Nuorten MM-jäillä loistava Jetsin suomalaislupaus ottaa isoja steppejä alati – saa huimaa puhetta: ”Pelaa vastuullisemmin, tasaisemmin ja aikuismaisemmin”

© Kuva: Leijonat.fi

Winnipeg Jetsin Ville Heinolan tarina jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa on ollut upea. Pelaaja on kuulunut Suomen johtaviin yksilöihin, eikä käteen Kanada-pelissä tullut jonkinlainen isku ole hyydyttänyt Lukossa pelaavan pakin tahtia.

Suomen päävalmentaja Antti Pennanen kehui Heinolaa, ja itse asiassa koko Nuorten Leijonien pakistoa sunnuntai-illan mediatilaisuudessa.

– Heinola on ollut erinomainen. Näen, että pakisto on kokonaisuudessaan pelannut hyvää jääkiekkoa. Joku Eemil (Viro), miten se pelasi toisessa erässä Ruotsia vastaan alun hermostuneisuuden jälkeen. Tai (TopiNiemelä. Tai (MikkoKokkonen, kuinka varmasti hän pelaa.

Heinola luuti länsinaapuria vastaan kuolemanottelussa lähes puoli tuntia.

– Voin sanoa, ettei hän ole täydellisessä pelikunnossa, mutta sitten painaa 28 minuuttia. Kova suoritus. Heinola on mennyt tämän kauden aikana ja viime kauden lopulla eteenpäin. Pelaa vastuullisemmin, tasaisemmin ja aikuismaisemmin.

– Tässä sitä huomaa pelaajista, että mistä kulttuurista he tulevat – esimerkiksi Heinolasta ja (MikkoPetmanista puhuttaessa. Harjoittelu on erittäin tiptop. En ihmettele, että Virran Pekalta on tullut hyviä puolustajia, Pennanen kehui viitaten liigajoukkue Lukkoon ja sen päävalmentajan osaamiseen.

Alle 20-vuotiaiden maailmanmestari Heinola on iskenyt MM-jäillä viidessä pelissä tehot 0+2=2 (+1). Ruotsia vastaan hän olisi voinut kaksi syöttöpinnaa, mutta pakin maagisen alustuksen jälkeen syntynyt maali hylättiin lopulta paitsion takia.

NHL:ssä Heinola on pelannut toistaiseksi kahdeksan ottelua pistein 1+4=5 (+3) Winnipeg Jetsissä. AHL:ssä Manitoba Moosen paidassa saldo on kolmen ottelun jälkeen 0+1=1 (-2).

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!