Näkökulma: Kostautuuko Jarmo Kekäläisen vitkuttelu? Nyt on aika laittaa isompaa vaihdetta silmään

© Kuva: Getty Images

NHL-kausi alkaa alle kuukauden päästä. Harjoitusleirit alkavat jo kahden viikon päästä. Columbus Blue Jacketsin GM:llä Jarmo Kekäläisellä alkaa olla kova kiire ja joululoma voi jäädä lyhyeen.

Seuran ykköstykki Pierre-Luc Dubois on yhä ilman sopimusta. Kyse on rajoitetusta vapaasta agentista, joten ei tarvitse pelätä, että hän karkaisi muuhun seuraan. Sentteri on kuitenkin tärkeää saada sopimukseen ennen harjoitusleirien alkua. Pudotuspeleissä hän iski kymmeneen otteluun kymmenen tehopistettä.

Columbuksella on tilaa palkkakatossaan runsaat 9,2 miljoonaa dollaria. Hyökkääjä Gustav Nyquistin sopimuksen voi myös siirtää LTIR-listalle, jossa se ei rasita palkkakattoa. Rahaa on siis käytettävissä reilusti yli 10 miljoonaa dollaria.

Koko pottia ei voi eikä ole syytä käyttää Dubois’n jatkosopimukseen. Columbus kaipaa maalintekivoimaa hyökkäykseensä. Mike Hoffmanin nimi on yhdistetty seuraan jo kuukausien ajan. Nyt moni muukin joukkue on kuitenkin herännyt kilpailemaan hänen palveluksistaan, kun kauden alku lähestyy. Columbuksen on arveltu olevan kiinnostunut myös Mikael Granlundista, joka olisi oiva paikkaaja loukkaantuneelle Nyquistille.

Kello tikittää Kekäläistä vastaan. Granlund haluaisi tietää tulevan joukkueensa piakkoin, jotta voi hoitaa asumisjärjestelyt kuntoon. Kilpailu Hoffmanin ympärillä kiristyy tunti tunnilta. Kekäläinen halunnee kuitenkin saada Dubois’n jatkosopimuksen valmiiksi ennen uusia rekrytointeja.

Pahimmassa mahdollisessa skenaariossa Dubois’n sopimuksen vatvominen voi käydä todella kalliiksi. Olisiko parempi maksaa ykkössentterille muutama satatuhatta dollaria ylimääräistä ja hoitaa asia maaliin, jos sen avulla voitaisiin keskittyä parantamaan joukkueen kilpailukykyä?

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!