Pitkän uran NHL:ssä eri usean eri seuran johtoportaissa sekä GM:nä tehnyt Brian Burke nostaa tuoreessa Spittin Chiclets -podcastin jaksossa pöydälle Toronto Maple Leafsin kokoonpanon käsittämättömän epäkohdan.

Seura maksaa neljälle tähtihyökkääjälleen, Auston Matthewsille, John Tavaresille, Mitch Marnerille ja Williams Nylanderille kokonaispalkkaa, joka hotkaisee lähes puolet koko joukkueen palkkabudjetista. Burken mukaan ilman muutosta Torontossa on jatkossakin turha haaveilla menestyksestä kevään tosipeleissä.

Burken mukaan Leafsin GM Kyle Dubasin olisi pakko luopua yhdestä kallispalkkaisimmasta tähdestään. Kanadalaisen mukaan tuo pelaaja olisi nimenomaan Nylander.

– He maksavat neljälle kaverille 40 miljoonaa dollaria vuodessa. He haukkaavat puolet 81,5 miljoonan taalan palkkabudjetista, joten mielestäni tämä matikka ei toimi. Heidän on treidattava Nylanderin ja hankittava vaihdossa puolustaja, Burke lataa.

24-vuotias ruotsalaislaituri tienaa nykysopimuksestaan 6,9 miljoonaa dollaria kaudessa. Toisen polven ruotsalaishyökkääjä iski viime kaudella pelaamissaan 68 runkosarjapelissä tehot 31+28=59.

LUE MYÖS: Huima paljastus! Teemu Selänne oli lähellä päätyä Mario Lemieux’n tutkapariksi – seurapomon potkut vesittivät suunnitelman