The Athleticin NHL:n tuleviin varaustilaisuuksiin erikoistunut toimittaja Corey Pronman on julkaissut tuoreen listauksensa ensi kesän NHL Draftin kärkinimistä.

Suomalaisittain lista on historiallista luettavaa, sillä Oulun Kärppien hyökkääjä Aatu Räty komeilee edelleen koko listan kärkisijalla.

– Räty on erittäin lahjakas pelaaja, joka on kuulunut ikäluokkansa kärkeen jo vuosia. Murtautui todella vahvaan Kärppien Liiga-joukkueeseen alaikäisenä, minkä lisäksi pelasi viime kaudella loistavasti Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen kärkiroolissa. Uskomattomat kädet ja hyökkäyspään vaistot, minkä lisäksi hän on keskimääräistä parempi luistelija, Pronman kehuu.

– Räty on todella korkean luokan talentti, mutta ei erotu joukosta Jack Hughesin tai Alexis Lafrenieren tavoin, Pronman vertailee suomalaista edellisten varaustilaisuuksien kärkinimiin.

Suurimmiksi uhkaajiksi Rädyn ykkösvalinnalle Pronman nostaa puolustaja Owen Powerin, keskushyökkääjä Kent Johnsonin sekä laitahyökkääjä Dylan Guentherin.

Katso Pronmanin top 15 -arvio alta:

1. Aatu Räty, kh, Kärpät – Liiga
2. Owen Power, p, Michigan – Big Ten
3. Kent Johnson, kh, Michigan – Big Ten
4. Dylan Guenther, lh, Edmonton – WHL
5. Matthew Beniers, kh, Michigan – Big Ten
6. Carson Lambos, p, Winnipeg – WHL
7. Fabian Lysell, lh, Frölunda – Ruotsin U20-liiga
8. Luke Hughes, p, USNTDP – USHL
9. Daniil Lazutin, kh, Pietarin SKA – MHL
10. Chaz Lucius, kh, U.S. NTDP – USHL
11. Daniil Chayka, p, Guelph – OHL
12. Prokhor Poltapov, lh, TsSKA – MHL
13. Jesper Wallstedt, mv, Luulaja – SHL
14. Simon Edvinsson, p, Frölunda – Ruotsin U20-liiga
15. Brandt Clarke, p, Barrie – OHL