Täystyrmäys huhuille! Toronto Maple Leafs-päävalmentaja kiistää siirtymisen mullistavaan pelitapaan

© Kuva: Getty Images

Vuosi sitten Toronto Maple Leafsin päävalmentajaksi nimitetyn Sheldon Keefen huhuttiin aiemmin marraskuussa saattavan kokeilla tulevalla NHL-kaudella mullistavaa, kahden hyökkääjän ja kolmen puolustajan taktiikkaa. (lue lisää täältä)

TSN:lle antamassaan haastattelussa itseään kokeilunhaluiseksi valmentajaksi kuvaileva Keefe kuitenkin kiistää asian, mutta kertoo kokeilleensa taktiikkaa toimiessaan aikoinaan vastuuluotsina junioriliiga OHL:ssä.

Tuolloin käytössä oli kertaalleen myös vieläkin eksoottisempi pelitapa.

– Muistan erään kerran, kun loukkaantumistilanteemme oli paha ja meillä oli pulaa puolustajista, niin hoidimme koko ottelun onnistuneesti neljällä hyökkääjällä ja yhdellä puolustajalla, joten kyllä minulla on kokemusta kaikenlaisesta, Keefe toteaa ja jatkaa:

– Monilla tasoilla on tarpeeksi erilaisia esimerkkejä, mutta tämä (kaksi hyökkääjää ja kolme puolustajaa) ei ole sellainen pelitapa jota olisin miettinyt sekuntiakaan koskien tulevan kauden ryhmää.

Keefen tuleva sesonki on ensimmäinen täysi kausi Maple Leafs-päävalmentajana. Hän hyppäsi penkin taakse marraskuussa 2019 farmiseura Toronto Marliesin vastuuluotsin paikalta, kun Maple Leafsin seurajohto osoitti ovea Mike Babcockille.