Jatkuuko NHL-ura? Ilja Kovaltshuk avasi jatkosuunnitelmiaan – yksi asia ratkaisee kaiken

© Kuva: Getty Images

Venäläinen NHL-legenda Ilja Kovaltshuk ei ole vielä valmis päättämään yli 900 ottelua käsittänyttä uraansa taalajäillä.

37-vuotias takavuosien maalitykki paljasti The Athleticille uuden seuran olevan hakusessa.

– Harjoittelen pitääkseni itseni kunnossa. Minulla ei ole kiire. Yritämme löytää oikean seuran, Kovaltshuk vahvistaa.

Kovaltshuk korostaa, että mahdollisuus kruunata ura Stanley Cupin voittoon määrittää mahdollista seuravalintaa.

– Kyllä, asia on juuri näin. Mutta kiinnostuksen on oltava molemminpuolista. Yksipuolinen kiinnostus ei riitä. Tämä on erittäin tärkeää, ”Kovy” lisää.

Vapaan agentin mukaan kunnon ylläpitäminen KHL:ssä ennen NHL-kauden alkua on täysin poissuljettu vaihtoehto.

– En halua mennä pelaamaan joulukuuhun asti ja sitten häipyä (NHL:ään). Minusta se ei olisi oikein. Joukkueiden siellä pitää hioa peliään, myös ylivoimapeliä, kevään pudotuspelejä varten, joten mielestäni pelaaminen siellä ei olisi hyvä ratkaisu. Nyt vietän aikaa lasteni ja perheeni kanssa, harjoittelen ja valmistaudun tulevaan NHL-kauteen, venäläislegenda päättää.

Kovaltshukin viime kausi oli miehen tähänastisen uran vaiherikkain. Los Angeles Kingsin ostettua venäläisen jättisopimuksen ulos mies kiekkoili loppukauden ensin Montreal Canadiensin ja lopuksi Washington Capitalsin riveissä. Koko kauden saldoksi tuli lopulta runkosarjan osalta 46 ottelua tehoin 10+16=26.

Välissä yli viisi kautta KHL:ssä loistanut Kovaltshuk on iskenyt urallaan pelaamissaan 926 NHL:n runkosarjaottelussa hurjat tehot 443+433=876. KHL:ssä mies pelasi pudotuspelit mukaan laskettuna kaikkiaan 367 ottelua.

LISÄÄ AIHEESTA: Ilja Kovaltshukin seuravaihtoehdot vähissä – yksi ovi sulkeutui jo kokonaan? ”Ei saanut mitään aikaiseksi”

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!