Winnipeg Jetsin suomalaislupaus sai täystyrmäyksen: ”NHL-unelma vuosi vuodelta kauempana”

© Kuva: Leijonat.fi

Winnipeg Jetsin kesän 2014 ykköskierroksen varaus Kristian Vesalaisesta odotettiin vielä muutama vuosi sitten huippuluokan maalintekijää NHL-tasolle.

Vesalainen siirtyi Pohjois-Amerikkaan syksyllä 2018 ja saikin tililleen ensimmäiset viisi NHL-peliä ennen farmikomennustaan, jonka jälkeen mies päätti loikata loppukaudeksi KHL-seura Jokereiden riveihin.

21-vuotias Vesalainen palasi AHL:ään viime kaudeksi pelaten Manitoba Moosen riveissä 60 ottelua tehoin 12+18=30. Nuorukaisen maalintekopotentiaali on kuitenkin jäänyt Pohjois-Amerikassa piippuun. The Hockey Writers -sivusto rankkaakin suomalaisen tuoreella listallaan vasta Jetsin kymmenenneksi lupaavimmaksi nuoreksi pelaajaksi.

– Jossain vaiheessa Vesalainen oli seuran top 3 -lupaus, ellei jopa kaikista lupaavin talentti. Nyt hän putoaa listoilla alaspäin kehityksen ollessa paljon Jetsin toiveita hitaampaa.

Vesalainen ei ole varsinaisesti räjäyttänyt pankkia myöskään AHL:n puolella.

– Hän näytti toisinaan vaaralliselta, varsinkin ylivoimalla. Tasakentällisin hän oli kuitenkin usein näkymätön sekä haluton käyttämään laukaustaan tai kokoaan hyödykseen.

Vesalainen maksaa THW:n mukaan nyt kovaa hintaa toissa kauden päätöksestään hylätä AHL ja siirtyä KHL:ään.

– Syy epätasaisuuteen johtui siitä, että suomalainen käytti viime kauden (Pohjois-Amerikan) pelityylin opiskeluun, mikä hänen olisi pitänyt tehdä vuotta aiemmin. Uuden haasteen sijaan hän valitsi tutun ja turvallisen vaihtoehdon palatessaan takaisin kotikaupunkiinsa Helsinkiin.

– On vuosi vuodelta vaikeampi kuvitella Vesalaiselle tulevaisuutta Jetsin top 6 -hyökkääjistössä joukkueen hyökkäyksen leveys huomioiden. Hän päätynee siirtokohteeksi mieluummin ennemmin kuin myöhemmin, THW tiivistää karun arvionsa lopuksi.

Suomalaisen tilannetta Winnipegissä tuskin parantaa Jetsin tämän vuoden varaustilaisuudessa nappaama superlupaus Cole Perfetti, josta odotetaan kovan luokan pistelinkoa Jetsin kärkikentällisiin jo parin vuoden sisällä. Jets varasi OHL:ssä 61 peliin 111 tehopistettä mättäneen kanukin 1. kierroksen 10. vuorolla.

PYSY AJANTASALLA OFFSEASONIN TAPAHTUMISTA: Löydät NHL:n tuoreimmat sopimusuutiset, treidit ja huhut kootusti TÄÄLTÄ!

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!