Rasmus Ristolaisen markkina-arvo romahtanut? NHL-toimittaja arvioi: tämän hinnan suomalaispakista saisi nyt

© Kuva: Getty Images

Siirtohuhut Buffalo Sabresin Rasmus Ristolaisen ympärillä ovat vaimenneet tällä offseasonilla lähes kaikkien potentiaalisten ostajien kärvistellessä tukalan palkkakattotilanteensa kanssa.

WGR 550 -radiokanavan toimittaja Brayton J. Wilsonin mukaan Sabresin olisikin tässä markkinatilanteessa oltava valmis joustamaan hintapyynnöstään siinä tapauksessa, että se päättäisi luopua suomalaispuolustajastaan tehdäkseen palkkakattoonsa lisätilaa Victor Olofssonin, Casey Mittelstadtin sekä Linus Ullmarkin jatkosopimuksille. Seura saattaa yhä tarjota alehintaista sopimusta myös Dominik Kahunille, jonka se ehti jo päästää UFA-markkinoille.

Wilson nostaa Ristolaisen verrokiksi Vegas Golden Knightsin, joka kauppasi huippupuolustaja Nate Schmidtin Vancouver Canucksiin alennushinnalla saaden vaihdossa ainoastaan 3. kierroksen varausoikeuden.

Sabresin kerrottiin aiemmin vaatineen vaihdossa Ristolaisesta kahteen kärkiketjuun mahtuvaa maalintekijää. Tuo tarve korjaantui kuitenkin seuran hankittua kauden jälkeen kokeneen sentteri Eric Staalin sekä UFA-markkinoiden kuumimman hyökkääjänimen Taylor Hallin.

Ristolaisen 5,4 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus kattaa vielä kaksi tulevaa kautta. Sabresillä on tällä hetkellä palkkabudjetissaan 13,6 miljoonaa taalaa vapaata tilaa, minkä vuoksi seuralla ei juuri tällä hetkellä ole pakottavaa tarvetta luopua 25-vuotiaasta turkulaisesta.

PYSY AJANTASALLA OFFSEASONIN TAPAHTUMISTA: Löydät NHL:n tuoreimmat sopimusuutiset, treidit ja huhut kootusti TÄÄLTÄ!

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!