NHL:n offseasonin välikatsaus: nämä seurat onnistuivat pelaajakaupoissaan

© Kuva: Getty Images

NHL:n offseasonin aikana on nähty vapaiden pelaajien sopimusten ohessa muutamia merkittäviä seurojen välisiä pelaajasiirtoja.

Kävimme läpi kaikki offseasonin treidit ja muodostimme sen perusteella listan tähänastisista onnistujista.

1. Colorado Avalanche

Yksi ensi kauden suurimmista mestarisuosikeista nappasi siirtomarkkinoilta kaksi kovan luokan vahvistusta. GM Joe Sakic hankki roppakaupalla voittamisen kulttuuria Chicago Blackhawksista, josta seura nappasi viime kaudella 23 maalia tulittaneen kaksinkertaisen Stanley Cup -voittaja Brandon Saadin. Toiseen suuntaan matkasi ilman sopimusta ollut puolustajajärkäle Nikita Zadorov sekä lähinnä farmissa tähänastisen uransa pelannut Anton Lindholm.

Varsinaisena ryöstönä voidaan pitää New York Islandersista kahta 2. kierroksen varausvuoroa vastaan tullutta puolustaja Devon Toewsia. Sakic käytti kylmästi hyväkseen Islandersin tukalan palkkakattotilanteen nappaamalla 26-vuotiaan, viime kaudella 28 tehopistettä tehtailleen puolustajan pilkkahintaan.

2. Vancouver Canucks

Canucks käytti Avalanchen tavoin hyväkseen kauppakumppaninsa, tässä tapauksessa Vegas Golden Knightsin tiukan palkkakattotilanteen ja hankki huippupuolustaja Nate Schmidtin vaihdossa 3. kierroksen varausoikeuteen. 29-vuotias Schmidt nakutti viime kauden 59 runkosarjapelissä uransa ennätystehot 7+24=31.

Vegasissa yhdeksi suosituimmista pelaajista noussut Schmidt on Canucksille päivänselvä top 4 -puolustaja, jonka vaihtoarvo normaalitilanteessa olisi ollut huomattavasti nyt nähtyä korkeampi. Canucks yritti ennen Schmidtiä kaapata riveihinsä Arizona Coyotesin tähtipuolustaja Oliver Ekman-Larssonin, mutta Coyotesin hintapyyntö ei lopulta kohdannut Canucksin toiveiden kanssa.

3. Buffalo Sabres

NHL:n viime vuosien naurunaiheen offseason on ollut tähän asti loistelias. Seura hankki rutkasti ruutia suurimpaan ongelmakohtaansa hyökkäykseen nappaamalla Stanley Cup -voittaja Eric Staalin Minnesota Wildista joutuen luopumaan vaihdossa ainoastaan Sabresissä vain yhden kauden pelanneesta laitahyökkääjä Marcus Johanssonista.

Viime kaudella 66 pelissä tehot 19+28=47 iskeneestä Staalista Sabres sai samalla viimein mitat täyttävän kakkossentterin supertähti Jack Eichelin taakse. Eichel puolestaan sai tutkaparikseen UFA-markkinoiden halutuimman hyökkääjänimen, Taylor Hallin.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!