Panthersin suomalaistykiltä ilmiömäinen onnistuminen tukalassa paikassa – pelastettu joukkuekaveri: ”Halasin häntä”

© Kuva: Getty Images

Florida Panthersin Erik Haula otti roolia joukkueensa ja NY Islandersin ensimmäisen vaiheen kohtaamisessa NHL:n pudotuspeleissä. Suomalainen iski avausmaalin Floridan 3-2-voitossa, joka kavensi ottelusarjan voitot 1-2:een.

Osuma oli porilaiselle ensimmäinen Floridassa, jossa hän on pelannut nyt kaikkiaan 10 ottelua tehoin 1+2=3 (0).

– Haula teki valtavan maalin (JevgeniDadonovin hienosta esityöstä. Hän oli mukana tärkeillä alueilla ja teki upean blokin siinä toisessa erässä. Alivoima teki muutenkin tärkeitä blokkeja, ei pelkästään hän. Haula ja (LucasWallmark pelasivat tärkeitä minuutteja keskikaistalla, Floridan päävalmentaja Joel Quenneville sanoi muun muassa NHL:n suomenkielisillä sivuilla palaten keskiviikkoillan taistoon.

Maalin lisäksi Haula venyi myös toiseen valtavaan urotekoon eräällä alivoimalla, joka antoi pantteripaitojen kaudelle lisäaikaa.

– Annan paljon kunnioitusta siitä blokista. Se oli mahtavaa nähdä, varsinkin kun minä olin ottanut sen jäähyn. Halasin häntä ja sanoin, että teen ison blokin puolestasi jossain vaiheessa tässä sarjassa. On upeaa nähdä, kun kaveri uhraa kroppaansa tähän aikaan kaudesta, jäähyllä Haulan heittäytymisen aikaan istunut Aaron Ekblad kiitteli.

Se on sanomattakin selvää, että kyseiset teot – jotka eivät loista esimerkiksi tilastojen kärkipäissä – ovat valtavia nimenomaan pudotuspeleissä sekä pelien tuloksia että joukkueiden henkisiä kapasiteetteja mietittäessä.

– Tämä oli henkisesti meille iso ottelu. Mielestäni jokainen jätkä nosti pelinsä tasoa. Pelasimme täydet 60 minuuttia, pelasimme fiksusti ja olimme kärsivällisiä, Floridan maalivahti Sergei Bobrovski vahvisti.

– Pelasimme kovaa elämän ja kuoleman paikassa. Vaadimme toisiltamme tänään paljon ja saimme hyvän lopputuloksen, Ekblad jatkoi.

Ottelusarja sen sijaan jatkuu Suomen aikaa perjantai-iltana kello 19 neljännellä osaottelulla.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.