Asiantuntijoilta epäluottamuslause Miro Heiskasen suuntaan – nyt superlupausta kommentoi luotsi: ”Tietää, kuinka hyvä hän voi olla”

© Kuva: Getty Images

NHL Network antoi äskettäin Dallas Stars -pakki Miro Heiskasen suuntaan oudolta vaikuttaneen epäluottamuslauseen. Se julkaisi arvionsa taalaliigan 20 parhaasta puolustajasta, mutta Heiskanen ei yltänyt lainkaan tähän sakkiin.

Nyt suomalaisesta erilaisen mielipiteen lausui joukkueen päävalmentaja Rick Bowness.

– Mitä enemmän Miro pelaa, sitä enemmän hänestä huokuu rauhallisuus ja itsevarmuus. Kyse on poikkeuksellisesta lahjakkuudesta, joita ei NHL:ssä näe joka kausi. Miro on ottanut tällä kaudella kokonaisvaltaisessa pelaamisessaan isoja kehitysaskelia. Paineet eivät tunnu vaikuttavan hänen työskentelyynsä, sillä hän tietää, kuinka hyvä hän voi olla, Bowness kiteytti NHL:n suomenkielisellä sivustolla.

Espoolaislähtöinen suurlupaus nakutti uransa toisella runkosarjakaudella 68 pelissä tehot 8+27=35 (+14). Pudotuspeleistä Heiskasella on kokemusta 13 ottelun verran viime kesältä – 2+2=4 (0).

– Tämä on vasta Miron toinen kausi NHL:ssä ja häntä ollaan viemässä jo Norris Trophy -ehdokkaaksi. Hän osaa nuoresta iästään huolimatta suhtautua asioihin todella nöyrästi ja tietää, että töitä on vielä paljon tehtävänä. Mutta Miro tiedostaa oman potentiaalinsa ja sen, mitä osa-alueita täytyy kehittää.

Heiskanen pisti piste-ennätyksensä uusiksi kahden pinnan turvin, vaikka kesken jääneen runkosarjakauden aikana hän pelasi 14 peliä vähemmän kuin sesongilla 2018-19. Tehotilaston -14 muuttui siis +14:ään. Päättyneen runkosarjakauden peliaikakeskiarvo 23.46 oli koko runkosarjan 20:nneksi isoin ja Dallasin isoin.

Dallas-leirissä ei ole kokonaispakettia tuijottamalla luvassa muutoksia pudotuspeleihin.

– Emme ole hirveästi lähteneet muuttamaan mitään, vaan pääpaino on ollut se, että pyrimme pitämään pelilliset asiat mahdollisimman yksinkertaisina. Yhteisiä pudotuspeleihin valmistavia harjoituksia on ollut niin vähän, ja se tuo luonnollisesti haasteita, Heiskanen kertoi.

Stars ylsi lännestä suoraan pudotuspelien niin sanottuun toiseen vaiheeseen.


PÄIVÄN VIHJE: TAPPARA – JYP

Saako kriisissä taivaltava JYP selkäsaunan Tapparalta?