Muistatko? Edmontonin parjattu ex-GM teki emämunauksen – hankki floppipuolustajan karmealla hinnalla

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin fanit eivät taatusti muistele lämmöllä seuran GM:n tontilla vuosien 2015 ja 2019 välillä toiminutta Peter Chiarellia.

Yksi ex-seurapomon karmeimmista treideistä näki päivänvalon lähes heti miehen astuttua uuden seuransa väreihin vuonna 2015. Chiarelli hankki tuolloin Oilersiin komean junnu-uran paikallisen Edmonton Oil Kingsin riveissä tehneen puolustaja Griffin Reinhartin.

New York Islanders oli varannut puolustajan kesän 2012 draftin neljäntenä pelaajana, joskin NHL-kokemusta nuorella kanukilla oli vyöllään vain kahdeksan ottelun verran. Chiarelli näki Reinhartissa jotain, mitä lähes kaikki NHL-seuraajat eivät, pidettiinhän 193-senttistä ja lähes satakiloista järkälettä auttamatta liian hitaana nyky-NHL:n tempoon.

Chiarellin maksama hinta Reinhartista oli käsittämätön: mies luopui vaihdossa 1. sekä 2. kierroksen varausoikeuksista (2015). Islanders nappasi tuolla kesän 2015 1. kierroksen 16. vuorolla riveihinsä muuan Mathew Barzalin, saarelaisten nykyisen supertähden sekä kauden 2017-18 Calder-voittajan. 2. kierroksen 33. varausoikeutensa Islanders kauppasi myöhemmin Tampa Bay Lightningiin.

Entä Reinhart sitten? Mies sai ensimmäisellä Oilers-kaudellaan tililleen 29 NHL-peliä tehoin 0+1. Matka jatkui usean farmisesongin jälkeen lopulta KHL:n Kunluniin, jossa pakki pelasi päättyneellä kaudella 33 peliä tehoin 0+2.

LISÄÄ TREIDIT-JUTTUSARJAN AIHEITA:

Muistatko? Tämä jättitreidi toimi lähtölaukauksena St. Louis Bluesin mestaruudelle

Muistatko? Hullu 23 minuutin siirtokaruselli kesällä 2016: kaksi jättitreidiä sekä supertähden jatkosopimus

Muistatko? Kasperi Kapanen vaihdettiin NHL:n supertähteen jättitreidissä kesällä 2015

Muistatko tämän treidin? NY Islanders luopui kahdesta tulevasta supertähdestä saadakseen Aleksei Jashinin

Tämä Jari Kurrin NHL-treidi puhuttaa vieläkin – surkein päätös koko seurahistoriassa?

Muistatko? Dallas Stars nappasi tähtisentteri Tyler Seguinin todellisella ryöstösiirrolla

Muistatko? Washington Capitals treidasi tulevan tähtisentterin karmeassa pelaajakaupassa

Muistatko? Nashville ja Columbus vaihtoivat tähtipelaajia päikseen – pelaajat törmäsivät toisiinsa lentokentällä: ”Repesimme nauramaan”


PÄIVÄN VIHJE: JOKERIT – AVANGARD OMSK

Hakeeko Ilja Kovaltshukin tähdittämä Omsk pisteet Helsingistä?