Tasan neljä vuotta sitten, 29. kesäkuuta vuonna 2016 koettiin NHL:ssä todella poikkeuksellinen 23 minuutin ajanjakso, jonka aikana nähtiin kaksi paljon keskustelua herättänyttä blockbuster-treidiä sekä yksi jättimäinen jatkosopimus.

NHL:n vapaiden pelaajien markkinoiden avautumiseen oli aikaa vain reilu vuorokausi, joten seurat olivat täydessä valmiudessa seuraavan kauden joukkueidensa rakennuksen suhteen.

Hullun 23-minuuttisen aloittivat New Jersey Devils sekä Edmonton Oilers. Devils lähetti nuoren ruotsalaispuolustaja Adam Larssonin Oilersiin saaden vaihdossa koko NHL:n entisen ykkösvarauksen, Taylor Hallin. Voit lukea lisää kyseisestä treidistä täältä.

Vain 20 minuuttia myöhemmin rysähti jälleen, kun Nashville Predators sekä Montreal Canadiens vaihtoivat supertähtipuolustajiaan yksi-yhteen-tyyppisessä treidissä. Canadiens luopui tuolloin uransa huipulla olleesta P.K. Subbanista vaihdossa Predators-kippari Shea Weberiin. Sittemmin kauppa on kallistunut Canadiensin voitoksi, pelaahan Subban nykyään New Jersey Devilsissä epäonnistuttuaan sitä ennen pahoin varsinkin viimeisellä kolmesta Nashville-kaudestaan.

Vain kolme minuuttia tästä rysähti kolmannen kerran. Tuon kesän kuumimpana UFA-nimenä ennakkoon pidetty Tampa Bay Lightningin tähtihyökkääjä Steven Stamkos päätti nimittäin solmia viime hetkillä jatkosopimuksen miehen aikoinaan ykkösenä kesän 2008 draftissa varanneen seuransa kanssa.

Kotikaupunkinsa Toronto Maple Leafsiin tuolloin siirtyväksi uumoiltu Stamkos allekirjoitti Tampan kanssa 8-vuotisen, 8,5 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävän sopimuksen ja on sittemmin iskenyt jokaisella pelaamallaan kaudella yli pinnan per peli.

LISÄÄ ARTIKKELEITA TAKAVUOSIEN TREIDEISTÄ:

Muistatko? Kasperi Kapanen vaihdettiin NHL:n supertähteen jättitreidissä kesällä 2015

Muistatko tämän treidin? NY Islanders luopui kahdesta tulevasta supertähdestä saadakseen Aleksei Jashinin

Tämä Jari Kurrin NHL-treidi puhuttaa vieläkin – surkein päätös koko seurahistoriassa?

Muistatko? Dallas Stars nappasi tähtisentteri Tyler Seguinin todellisella ryöstösiirrolla

Muistatko? Washington Capitals treidasi tulevan tähtisentterin karmeassa pelaajakaupassa

Muistatko? Nashville ja Columbus vaihtoivat tähtipelaajia päikseen – pelaajat törmäsivät toisiinsa lentokentällä: ”Repesimme nauramaan”