Muistatko? Nashville ja Columbus vaihtoivat tähtipelaajia päikseen – törmäsivät toisiinsa lentokentällä: ”Repesimme nauramaan”

© Kuva: Getty Images

NHL Suomen uudessa juttusarjassa käydään läpi viime vuosikymmenen puhutuimpia NHL-treidejä.

Ensimmäisessä osassa käsittelyssä kulmakarvoja nostattanut blockbuster-treidi tammikuulta 2016. Kaupan osapuolina olivat Columbus Blue Jackets sekä Nashville Predators, ja kauppakohteina kaksi nuorta tulevaisuuden supertähteä, keskushyökkääjä Ryan Johansen sekä puolustaja Seth Jones.

Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen antoi kaupassa pois silloisen ykkössentterinsä Johansenin, joka varattiin nelosvuorolla kesän 2010 varaustilaisuudessa. Paluupostissa edellisellä kaudella 71 pistettä takoneesta sentteristä Preds-GM David Poile antoi nuoren, mutta huippulupaavan puolustaja Jonesin – nelosvaraus hänkin. Predators oli tuolloin täynnä puolustuspään tähtiloistoa, kun peräpäätä johtivat Shea Weber, Ryan Ellis sekä Roman Josi. Sen sijaan hyökkäyspää huusi ratkaisupelaajia kärkikentällisiin.

Treidi näytti alussa kääntyvän Nashvillen eduksi, sillä joukkue sai Johansenista varsin tulivoimaisen ykkössentterin, joka johdatti joukkonsa Stanley Cupin finaaleihin jo seuraavalla kaudella – keväällä 2017. Tuon kevään jälkeen Johansenin taso on kuitenkin asettunut luotettavan kakkossentterin tasolle, mistä kertoi myös Poilen päätös satsata isosti Matt Ducheneen viime kesän UFA-markkinoilla.

Jones taas kypsyi vähitellen Blue Jacketsin selväksi ykköspuolustajaksi, joka on nykyään noussut jopa Norris-kanditaattien listalle. Parhaalla Columbus-kaudellaan 57 pistettä takoneen 25-vuotiaan puolustajan parhaat vuodet ovat lisäksi vielä edessä päin.

Johansen ja Jones jakoivat pari vuotta treidinsä jälkeen hauskan muiston siirron jälkeiseltä pelaajalta. Kaksikko nimittäin törmäsi toisiinsa lentokentällä matkalla uusiin kotikaupunkeihinsa ja Jonesin mukaan kaksikko ”repesi nauramaan” kohdatessaan. Lue lisää naurunremakan aiheuttaneesta kohtaamisesta sekä pelaajien tuntemuksista treidin jälkeen täältä.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!