Columbuksen tähtipuolustaja muistelee omaa siirtoaan: ”Itkin varmaan kymmenen minuuttia”

© Kuva: Getty Images

Useat NHL-pelaajat kokivat alkuviikon siirtotakarajalla sen, miltä kauppaaminen toiseen organisaatioon kesken kauden tuntuu.

Nyt omaa siirtoaan muistelee Columbus Blue Jacketsin tähtipuolustaja Seth Jones, joka kaupattiin Nashville Predatorsista Ohioon vaihdossa Ryan Johanseniin kaudella 2015-16. Mies kertoo osanneensa aavistaa siirron olevan lähellä, olihan Nashvillellä jo tuolloin kasasssa todella kova puolustuskalusto. Sen sijaan seura tarvitsi kärkikenttien osaamista hyökkäykseensä.

– Olen järkyttynyt, sillä olimme niin läheisiä joukkueen pelaajien kesken. Istuin ravintolassa syömässä, kun GM David Poile soitti ja kertoi siirrosta. Söin, maksoin ruokani ja ajoin kotiin. Tunnin päästä murruin täysin kyyneliin. Itkin varmaan 10 minuuttia. Lentoni Columbukseen lähti kahden tunnin kuluttua, joten pakkasin tavarani ja lähdin lentokentälle, mies muistelee The Players Tribunessa.

– Lentokentällä huomasin kaverin odottamassa omaa lentoaan. Se oli Ryan Johansen, joka oli kaupattu samassa treidissä toiseen suuntaan. Katseemme kohtasivat ja repesimme nauramaan. Se oli ainut asia, mitä siinä tilanteessa pystyimme tekemään. Sanoin hänelle, että hän tulee rakastamaan Nashvilleä, nykyisin 24-vuotias Jones muistelee.

Miehen äiti Amy Jones muistelee siirron olleen pojalleen kova paikka.

– Ilmapiiri joukkueessa (Nashvillessä) oli epätodellisen läheinen. Varsinkin puolustajat olivat todella läheisiä toisilleen. En ole ikinä nähnyt vastaavaa, Jonesin äiti muistelee poikansa aikaa tämän vuoden 2013 varaustilaisuuden neljäntenä pelaajana varaamassa organisaatiossa.

Puolustaja itse kertoo siirron jälkeisen loppukauden Columbuksessa olleen itselleen erityisen vaikean. Mies kertoo päässeensä sisään mukaan joukkueeseen vasta ensimmäisellä kokonaisella kaudellaan seurassa.

Sittemmin entisestä superlupauksesta on kehittynyt yksi nyt kovin panoksin menestystä tavoittelevan Blue Jacketsin avainpelaajista. Jones on iskenyt tällä kaudella pelaamissaan 57 ottelussa puolustajalle kovat tehot 8+30=38.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!