Muistatko? Tämä jättitreidi toimi lähtölaukauksena St. Louis Bluesin mestaruudelle

© Kuva: Getty Images

Yksi pelaajasiirto harvemmin muuttaa yhden seuran voimasuhteita samalla tavoin kuin St. Louis Bluesin ja Buffalo Sabresin värkkäämä, neljä pelaajaa ja kaksi varausvuoroa sisältänyt treidi kesällä 2018.

Bluesin suuntaan liikkui kaupassa vain yksi pelaaja, häviämiseen Sabresissa kyllästynyt tähtisentteri Ryan O’Reilly. Toiseen suuntaan miestä siirtyikin sitten enemmän, kun Blues luopui korvauksena Patrik Berglundista, Vladimir Sobotkasta ja Tage Thompsonista, sekä kesän 2019 1. kierroksen varausvuorostaan (käytettiin Ryan Johnsoniin) sekä kesän 2021 2. kierroksen varausoikeudestaan.

Treidin vaikutukset näkyivät hurjalla tavalla Bluesin pelissä heti seuraavalla kaudella. Edelliskaudella niukasti pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Blues sai O’Reillystä luotettavan kärkisentterin, joskin hyökkäystä vahvistettiin myös mm. David Perronin, Patrick Maroonin sekä Tyler Bozakin hankinnoilla.

Kaikesta huolimatta O’Reillyn naaraminen nuottipaitaan oli GM Doug Armstrongin tärkein yksittäinen peliliike. Loistavan monipuolinen kanukki pelasi jo runkosarjassa valtavia minuuttimääriä ja iski vastustajien parhaiden pelaajien varjostamisen lomassa 82 peliin kunnioitettavat tehot 28+49=77.

Runkosarjassa parhaan puolustavan hyökkääjän Selke-pystin pokannut O’Reilly nosti entisestään tasoaan pudotuspeleissä kohoten Bluesin sensaatiomestaruuden pääarkkitehdiksi yhdessä tulokasvahti Jordan Binningtonin kanssa. 26 pudotuspelikamppailuun kasatut tehot 8+15=23 palkittiin Stanley Cupin lisäksi valinnalla pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Toiseen suuntaan kaupassa matkanneista pelaajista Berglund lopetti NHL-uransa vain 23 pelatun Sabres-pelin jälkeen, eivätkä muutkaan joukkiosta onnistuneet palauttamaan Sabresiä pudotuspelijoukkueeksi. Kävi jatkossa mitä tahansa, säilyy Blues tulevaisuudessakin tämän treidin ylivoimaisena voittajana.

LISÄÄ TREIDIT-JUTTUSARJAN AIHEITA:

Muistatko? Hullu 23 minuutin siirtokaruselli kesällä 2016: kaksi jättitreidiä sekä supertähden jatkosopimus

Muistatko? Kasperi Kapanen vaihdettiin NHL:n supertähteen jättitreidissä kesällä 2015

Muistatko tämän treidin? NY Islanders luopui kahdesta tulevasta supertähdestä saadakseen Aleksei Jashinin

Tämä Jari Kurrin NHL-treidi puhuttaa vieläkin – surkein päätös koko seurahistoriassa?

Muistatko? Dallas Stars nappasi tähtisentteri Tyler Seguinin todellisella ryöstösiirrolla

Muistatko? Washington Capitals treidasi tulevan tähtisentterin karmeassa pelaajakaupassa

Muistatko? Nashville ja Columbus vaihtoivat tähtipelaajia päikseen – pelaajat törmäsivät toisiinsa lentokentällä: ”Repesimme nauramaan”

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!