Florida Panthers-konkari kauhistelee NHL:n suunnitelmia: ”Onko pelaaminen kaiken tämän arvoista?”

© Kuva: Getty Images

NHL:n tavoite pelata koronaviruspandemian vuoksi maaliskuussa kesken jäänyt kausi loppuun 24 joukkueen pudotuspeleillä vaatii vielä tarkennuksia lukuisiin yksityiskohtiin.

Pelaajat ja muu seurajohto on tarkoitus kerätä kahteen pelikaupunkiin ja tilanne edellyttää runsaasti logistisia järjestelyjä, sekä peräti 25 000-30 000 koronavirustestiä.

Suunnitelma herättää taalaliigan pelaajissa ristiriitaisia tunteita.

Florida Panthersin konkaripuolustaja Anton Strålman kysyy The Athletic-lehden haastattelussa oikeutetun kysymyksen.

– Onko pelaaminen kaiken tämän arvoista? Mielestäni tilanteesta on syytä olla huolissaan. On monta tapaa katsoa tätä. Tietenkin kaikki haluavat jääkiekon palaavan, mutta turvallisuuden olisi oltava etusijalla ja se on hiukan huolestuttavaa, en voi kiistää sitä. Vaikka useimmat pelaajat ovat nuoria ja terveitä, olen varma että löytyy myös minun kaltaisiani pelaajia, joilla on piileviä terveysongelmia. En tiedä miten kehoni reagoi jos saan viruksen, Strålman toteaa.

33-vuotias ruotsalainen on kärsinyt jo pitkään bronkiektasiataudista, jonka Suomessa toimiva sosiaali- ja terveysalan järjestö Hengitysliitto kuvaa nettisivullaan tarkoittavan keuhkoputkien pysyvää, parantumatonta laajenemista, ja keuhkoputkien seinämien sekä niitä ympäröivien rakenteiden pitkäaikaista tulehdusta.

Strålmanin sairaus diagnosoitiin hänen edustaessaan 2010-luvun alussa New York Rangersia.

Puolustaja antaa myös karun esimerkin mahdollisesta tilanteesta tulevaisuudessa.

– Olisi hirveää, jos vain lennämme pelipaikkakunnalle ja alamme pelaamaan ja sitten joku työntekijöistä saisi viruksen. Kyse ei ole vain 50 kaverista joukkeessa, tämän suunnitelman toteuttamiseen tarvitaan useita muitakin henkilöitä. Ja jos joku sairastuu ja kuolee, niin kuka on vastuussa? Ja onko tämä sellaista missä haluan olla mukana? Strålman kysyy ja jatkaa:

– En tiedä, onko tämä oikein.

Strålman on pelannut 2007 käynnistyneellä NHL-urallaan 818 taalaliigan runkosarjaottelua ja 104 pudotuspeliä. Parhaillaan pelaaja majailee perheineen kotimaassaan ja kertoo vaimonsa ja neljän lapsensa jäävän todennäköisesti Ruotsiin, mikäli hän matkustaa rapakon taakse pelaamaan.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!