Venäjältä kantautuu todella kovia kiekkouutisia liittyen ensi kauden NHL-siirtoihin.

Match TV väittää nimittäin kahden NHL:ään ensi kaudeksi siirtyväksi povatun KHL-supertähden, Moskovan TsSKA:ta edustavien hyökkääjä Kirill Kaprizovin sekä maalivahti Ilja Sorokinin siirtävän NHL-unelmansa ainakin vuoden päähän ja jatkavan tulevan kauden kotimaassaan.

Kanavan väitteen mukaan kaksikon urat jatkuvat KHL:ssä 90 prosentin todennäköisyydellä. Taustalla on NHL:n päätös siitä, etteivät NHL-seurat saa enää palkata uusia pelaajia muista sarjoista tämän kauden aikana. Koska seuraavan NHL-kauden alku saattaa venyä jopa vuodenvaihteeseen asti, tulisi venäläistalenteille lopulta jopa 10 kuukauden tauko peleistä näiden päättäessä siirtymisestään NHL:ään ensi kaudeksi.

Mikäli uutinen kaksikon jäämisestä KHL:ään pitää paikkansa, on se kova kolaus sekä 23-vuotiaan Kaprizovin NHL-oikeudet omistavalle Minnesota Wildille, että 24-vuotiaan Sorokinin varanneelle New York Islandersille, jotka odottivat kaksikosta takuuvarmoja NHL-tason pelimiehiä jo ensi kaudesta alkaen.

Kaprizov voitti päättyneellä kaudella KHL:n maalipörssin miehen iskettyä 57 peliin kovat tehot 33+29=62. Sorokin torjui TsSKA:n maalilla 40 peliä uskomattomin tilastoin (1,50 ja 93,5). KHL:n tähtimaalivahti pelasi kauden aikana hurjat yhdeksän nollapeliä.