Chicagon Patrick Kane ylistää suomalaistähteä: ”Oli tärkeässä roolissa mestaruuden kannalta”

© Kuva: Getty Images

2010-luvun alku oli Chicago Blackhawksille sen seurahistorian kulta-aikaa rungoltaan yhdessä pysyneen joukkueen naarattua kaupunkiin peräti kolme Stanley Cup -mestaruutta vuosien 2010 ja 2015 välillä.

Intiaanipaitojen suurimpiin tähtiin jokaisena mestaruusvuonna kuulunut Patrick Kane nosti The Athleticin kyselyssä 2010-vuoden mestarijoukkueen kaikkein kovimmaksi kolmesta. Vaikein voitetuista mestaruuksista oli supertähden mukaan viimeisin, eli keväällä 2015 napattu mestaruus.

Tuolloin joukkueeseen kuuluivat myös uransa viimeistä kautta pelannut Kimmo Timonen sekä tulokaskauttaan pelannut Teuvo Teräväinen. Varsinkin nuoren Teräväisen pudotuspelikevät oli onnistunut nuorukaisen iskettyä 18 pudotuspeliottelussa tehot 4+6=10.

– Vuoden 2015 mestaruus oli varmaankin kaikkein vaikein voitettava. Se vaati kovaa grindausta. Vermyn (Antoine Vermette) hankinta sekä Teuvon astuminen esiin olivat tärkeässä asemassa mestaruuden kannalta. Me yksinkertaisesti kieltäydyimme häviämästä, Kane muistelee.

2010-kevään mestarijoukkueessa suomalaisväriä edusti puolestaan ykkösvahdin paikan kesken kauden napannut Antti Niemi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.