GM-legenda Brian Burke otti kantaa NHL:n jatkosuunnitelmiin – nosti esiin useita huolenaiheita

© Kuva: Getty Images
Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

NHL suunnittelee koronaviruspandemian vuoksi maaliskuussa keskeytyneen kauden jatkamista 24 joukkueen voimin.

Samat seurat jatkaisivat myös pudotuspeleihin, jolloin jatkopelit olisivat tällä kertaa hieman poikkeavat.

Sportsnet-kanavan asiantuntijana työskentelevä entinen pitkän linjan NHL-pomo Brian Burke suhtautuu suunnitelmaan varauksellisen myönteisesti.

– Tänä vuonna voin sanoa tälle kyllä. Jos tutkitaan vaihtoehtoja, niin ihanteellinen tilanne olisi tietysti pelata runkosarja normaalisti loppuun. Silloin saataisiin oikea järjestys, sekä askelmerkit varaustilaisuuteen ja niin edelleen. Se ei kuitenkaan ole mahdollista, joten tänä vuonna paras ratkaisu on laajentaa pudotuspelejä (16 joukkueesta 24:ään), Burke totesi torstaina Sportsnetin ”Tim & Sid” -podcastissa.

Konkari-GM kuitenkin muistuttaa 24 joukkueen formaattiin sisältyvistä riskeistä.

– Olen ollut hieman kyyninen ja varauksellinen mahdollisuudesta saada tämä toteutettua, ja olen sitä edelleen. Mielestäni joukkueita on liikaa ja on lähes varmaa, että joudumme ongelmiin tämän viruksen kanssa, mutta jos kaikki järjestyy, niin hieno homma, Burke totesi ja jatkoi toisesta huolestaan:

– Ennustan tämän saattavan avata ovet laajennetuille playoffseille myös jatkossa ja olen rajusti sitä vastaan.

Burke ottaa esiin kauden mahdollisesti jatkuessa myös haasteet pelaajien ja muun kiekkoväen koronavirustesteissä.

– Tällä hetkellä ei ole tarpeeksi testejä, eivätkä ne ole olleet tarpeeksi tarkkoja, hän muistutti viitaten Pohjois-Amerikassa tehtyihin testeihin ja jatkoi:

– Näitä pelaajia joudutaan testaamaan joka päivä. Tulee olemaan vakiokokoonpanon pelaajat ja varamiehet, huoltajat, valmentajat, sekä muu seurajohto. Kyseessä on vähintään 50 ihmistä, jos perheitä ei lasketa mukaan. Se tekee 50 testiä per joukkue päivässä ja 24 joukkuetta, kyseessä on melkoinen hanke. Toivottavasti se onnistuu.

24 joukkueen jatkosuunnitelma on parhaillaan pelaajayhdistys NHLPA:n johtoryhmän äänestettävänä ja Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Chris Johnstonin mukaan tuloksia voidaan odottaa aikaisintaan perjantaina.

Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS