New York Rangersin pitkäaikaisen ykkösmaalivahdin Henrik Lundqvistin tulevaisuus on puhuttanut kuluvalla kaudella runsaasti.

Rangersin seuraikoni joutui uuteen tilanteeseen, kun manhattanilaisseuran kaksi nuorempaa veskaria – Igor Shestjorkin ja Aleksandr Georgijev – ohittivat ”kuninkaan” ja tämä joutui seuraamaan useita runkosarjakamppailuja popcorn-osastolta.

38-vuotiaalla Lundqvistilla on 8,5 miljoonan dollarin kausitulot takaavaa sopimustaan vielä tuleva sesonki jäljellä, mutta jatko näyttää tällä haavaa hyvin epävarmalta.

Ruotsin radion asiantuntijana toimivalla entisellä pelaajasuuruudella Per Svartvadetilla on tilanteeseen selvä mielipide.

– Tämä on Henkelle vaikea tilanne. Hän on ollut jo vuosia Manhattanin kuningas. Tuon aseman säilyttääkseen hänen olisi lopetettava ja siirryttävä jollakin tavalla Rangersin organisaation palvelukseen, Svartvadet toteaa.

Aikoinaan itsekin NHL:ssä Atlanta Thrashersissa yli 200 ottelua pelannut Svartvadet tarjoaa Lundqvistin vaihtoehdoiksi luopumisen sopimuksessaan olevasta siirrot kieltävästä pykälästä ja siirtymisen varteenotettavaan Stanley Cupia tavoittelevaan joukkueseen tai palaamisen takaisin Ruotsiin.

Näitä Svartvadet ei kuitenkaan pidä todellisina vaihtoehtoina.