Jere Lehtinen vertaa Patrik Lainetta legendaariseen maalitykkiin – yksi ominaisuus korostuu: ”Sitä eivät kaikki välttämättä tiedä”

© Kuva: Getty Images

Stanley Cup-voittaja, maailmanmestari ja nykyinen Leijonien GM Jere Lehtinen on ymmärrettävästi seurannut tarkasti suomalaisten NHL-pelaajien edesottamuksia. Suurennuslasin alla on luonnollisesti ollut myös Winnipeg Jetsin laitahyökkääjä Patrik Laine.

– Hän on synnynnäinen maalintekijä. Patella on halu tehdä maaleja ja hän pelaa vain voittaakseen. Todellinen voittajatyyppi, vaikka sitä eivät kaikki välttämättä tiedä, Lehtinen arvioi maalipyssyä NHLSuomi-sivustolle.

– Veto on sellainen, etteivät maalivahdit yksinkertaisesti ehdi torjua. Se on niin kova ja tarkka. Patrik Laine ei vain vedä, hän vetää tehdäkseen maalin.

Omalta pitkältä ja komealta pelaajauraltaan Lehtinen löytää yhden hyvän vertailukohteen Laineelle. Hän on legendaarinen Brett Hull.

– Jos joku esimerkki haetaan, tulee mieleen Brett Hull. Pelasin hänen kanssaan yhdessä. Heissä on paljon samaa – veto lähtee niin kovaa ja tarkasti. Halu maalintekoon on hurja, Lehtinen arvioi.

– Tietysti nykypelaajista Alex Ovetshkin on hyvä vertailukohta myös. Ei pidä myöskään unohtaa Teemu Selännettä. Hänelläkin oli hirmuinen maalinälkä ja hyvä veto, mutta ei ehkä ihan samanlaista tykkiä kuin edellä mainituilla.

GM:n silmin Lehtinen on myös seurannut ilolla Laineen kehitystä pelaajana.

– Hän on kehittänyt paljon kokonaisvaltaista pelaamistaan. Patrik Laine on aina ollut hyvä syöttelijä, hänellä on erinomainen pelinlukutaito.

Tämäkin ominaisuus on tullut tällä kaudella aiempaa paremmin esiin.

– Töitä hän on tehnyt kehityksen eteen paljon, Lehtinen muistuttaa.

Patrik Laineen faneja hemmotellaan keskiviikkona Viasatin ja Viaplayn kanavilla. Teemaviikon toisena suomalaispelaajana esitellään Laine ja Winnipeg Jets. Tarjolla on lukuisia otteluja ja myös erikoisilotulitusta Patrik Laineen maalikoosteen muodossa.

Suomalaispelaajien kauden edesottamuksien esittely ei Laineeseen Viasatilla ja Viaplaylla lopu. Torstaina on parrasvaloissa Colorado ja Mikko Rantanen. Perjantaina puolestaan otetaan lyhyt muistomatka Sasha Barkovin ja Floridan kauteen.

Kimmo Mäkinen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.