Marco Scandellan tuoreella siirrolla karut seuraukset: suomalaispuolustaja tiputettiin farmiin

© Kuva: Getty Images

Hallitsevan Stanley Cup -mestarijoukkue St. Louis Bluesin tiistaina Montreal Canadiensistä hankkiman Marco Scandellan tulo seuraan tietää joukkueen suomalaispuolustaja Niko Mikkolalle paluuta takaisin AHL:ään.

Kahden suunnan sopimuksella operoiva viime kevään maailmanmestaripuolustaja jää nokkimisjärjestyksessä auttamatta neljä miljoonaa taalaa kaudessa tienaavan Stanley Cup -voittajan jalkoihin. 23-vuotias Mikkola debytoi NHL:ssä tammikuussa, jolloin vastuuta irtosi viidessä ottelussa. Mikkola saalisti tuona aikana yhden syöttöpinnan.

Mikkola on tahkonnut Pohjois-Amerikan urallaan toistaiseksi pääasiassa farmiliiga AHL:n puolella, jossa vajaa kuukausi sitten kaksivuotisen jatkosopimuksen Bluesin kanssa allekirjoittanut pakki on kirjannut 108 peliin tehot 4+18=22.