Näkökulma: Mikko Rantasen loukkaantuminen oli viimeinen niitti – Coloradon pakko vahvistaa hyökkäystään

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanchen loukkaantumissuma on muodostamassa vakavan uhkakuvan joukkueen mestaruushaaveille.

NHL:n viihdyttävintä kiekkoa pelaava nuori ja raikas joukkue joutuu tulemaan jälleen pitkään toimeen ilman solisluuvamman saanutta Mikko Rantasta, joka huilaa arviolta seuraavat 6-8 viikkoa.

Sairastuvan puolella oli seuran epäonneksi tungosta jo ennen suomalaistähden loukkaantumista. Ykkösmaalivahti Philipp Grubauer on sivussa vielä määrittelemättömän ajan. Elintärkeän kakkossentteri Nazem Kadrin sairausloma kestää tiettävästi vielä viikkoja, minkä lisäksi sivussa on myös 20 maalin vauhdissa ollut veteraanilaitahyökkääjä Matt Calvert. Pitkäaikaispotilaista sivussa on lisäksi myös vasta yhdeksän peliä tällä kaudella pelannut Colin Wilson.

Sakicin aika toimia

Avalanchen GM Joe Sakic on pantannut pitkään ratkaisuaan vahvistaa joukkuettaan loppukautta silmällä pitäen. Joukkueella on palkkakatossaan lähes 6,4 miljoonaa dollaria liikkumavaraa, minkä lisäksi mestaruusikkuna on jo tällä kaudella avoinna.

Loppukauden vapaana olevista vuokrapelaajista New York Rangersin Chris Kreider lienee todennäköisin ja Sakicin eniten himoitsema täsmävahvistus. Sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrunin tuoreiden tietojen mukana Kreiderin ja Rangersin jatkosopimusneuvottelut junnaavat paikallaan, ja koko uransa seuraa edustanut jenkki myytäneenkin toisaalle vasta aivan siirtoikkunnan umpeutumisen kynnyksellä, elleivät osapuolet sitä ennen pääse yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta.

Myös veteraanisentteri Joe Thornton on potentiaalinen vaihtoehto loppukauden täsmävahvistukseksi. 40-vuotias San Jose Sharksin seuralegenda kertoi taannoin treidin tulevan kyseeseen siinä tapauksessa, että mies saisi sitä kautta tilaisuuden kruunata uransa Stanley Cupin voitolla.

Coloradon loukkaantumistilanne on joka tapauksessa osoittanut seuran haavoittuvaisuuden mestaruuskamppailua ajatellen. Mikäli Avalanche aikoo taistella jo tällä kaudella Stanley Cupin voitosta, on Sakicin pakko toimia ennen 24. helmikuuta umpeutuvaa siirtojen takarajaa.


PÄIVÄN VIHJE: COLORADO AVALANCHE – ARIZONA COYOTES

Dominoiko Colorado Arizonaa vastaan ilman ykköstähtiäänkin?