Edmontonin Leon Draisaitl sivaltaa kriitikoita: ”Emme ole mikään yhden miehen joukkue”

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin pudotuspelihaaveiden uskottiin kokevan pahan kolauksen sen jälkeen, kun ykköstähti Connor McDavidin kerrottiin huilaavan seuraavat viikot loukkaantumisensa vuoksi.

55 pelissä 81 (30+51) pistettä takonut McDavid on paitsi NHL:n paras pelaaja, myös Oilersin ehdoton syömähammas yhdessä saksalaistähti Leon Draisaitlin kanssa.

McDavidin poissaolo ei ole kuitenkaan näkynyt öljymiesten otteissa, vaan joukkue on voittanut ilman keulakuvaansa pelaamistaan neljästä pelistä nyt kolme. NHL:n pistepörssiä ylivoimaisesti 95 (34+61) johtava Draisaitl sivaltaakin kriitikoita väitteistä, joiden mukaan Oilers ei olisi mitään ilman McDavidiä tai ettei Draisaitl iskisi samoja tehoja ilman tutkapariaan.

– Monien mukaan en pysty pelaamaan omaa peliäni, vaan tarvitsen Connorin rinnalleni. Me näytimme koko jääkiekkomaailmalle, ettemme ole yhden miehen joukkue, 24-vuotias Draisaitl kommentoi The Athleticille iskettyään jälleen kerran taululle komeat tehot (1+2) 3-4-jatkoaikavoitossa Carolina Hurricanesia vastaan.

Puheet Draisaitlin McDavid-riippuvuudesta kannattaakin pikku hiljaa unohtaa. Saksalainen on tällä hetkellä NHL:n pistepörssissä 13 pisteen karkumatkalla ennen kakkosena majailevaa Boston Bruinsin David Pastrnakia. Oilers-tähti on matkalla kohti täysin käsittämätöntä yli 130 pisteen runkosarjaa.